Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Skjem bort smaksløkene med denne nydelige gryteretten med linser, løk, gulrot og spinat. Linsekarrien får en fantastisk smak av vår egne krydderblanding, Mild Mahal, og kokosmelken sørger for en kremet karri. Vi serverer gryteretten med ris og ovnsbakt aubergine, og alt toppes med en sterk peanøttolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Bakepotet
1 stk
Gulrot
½ stk
Hvitløk
150 g
Kålblanding
1 stk
Eple
1 stk
Løk
200 g
Vegansk kebab
(Inneholder Soya, Hvete, Gluten, Sennep, Havre)
4 g
Panamat
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pose
Gressløk
½ ts
Salt (steg 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i to, og lag små hull med en gaffel.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og legg med skjært side ned.
Bak i ovnen i 30-40 min, eller til møre.
I mellomtiden, del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Riv gulrot (uskrelt) grovt.
Bland kålblanding, gulrot, eple og salt [1/2 ts | 1 ts] i en mellomstor skål.
Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.
Finhakk gressløk. Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Skjær løk i tynne, halve skiver.
Når poteter har 10 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek løk, vegansk kebab, Panamat og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet.
I mellomtiden, bland yoghurt, majones, hvitløk, gressløk og en klype salt og pepper i en liten skål.
Anrett bakt potet, skjært side opp, på tallerkener.
Topp med vegansk kebab, løk og hvitløksyoghurt.
Server salat på siden.