
Vegetarisk chili sin carne
med tortillachips og kjølende creme fraiche
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
½ pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
1 pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan inneholde Melk)
1 stk
Paprika, grønn
1 pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Sriracha
150 g
Langkornet hvit ris
Ikke inkludert i matkassen din
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ts
Sukker (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Ketchup (steg 5)
1 dl
Vann (steg 5)
Framgangsmåte

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett salt* [¼ ts | ½ ts] og ris, rør rundt og senk til middels lav varme. La simre i 10 min, ta kjelen av komfyren og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Skrell og riv hvitløk fint. Finhakk rødløk. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. Fjern frø fra paprika og skjær paprika og gulrot (uskrellet) i 1 cm terninger. Skyll kidneybønner under kaldt vann* i en sil.

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss I 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek hvitløk og rødløk under omrøring inntil velduftende, 1-2 min.

Tilsett vegetardeig, chili, paprika og gulrot i stekepannen og stek inntil grønnsaker begynner å mykne, 4-5 min. Tilsett Tex-Mex og stek under omrøring inntil velduftende, 30 sek.

Tilsett hakkede tomater, grønnsaksbuljong, ketsjup, soyasaus [½ stk, 2P] og kidneybønner [½ stk, 2P]. Kok opp og senk til middels varme. La simre under omrøring inntil lett tyknet, 5-6 min. Krydre med en klype sukker* [1 ts I 2 ts], og salt* og pepper* ved behov. Grovhakk koriander og skjær lime i båter.

Anrett ris og chili sin carne i dype tallerkener. Topp med creme fraiche [1/2 stk, 2P] og pynt med koriander. Serveres med tortillachips og limebåter til å presse over.