Urtepanerte fiskepinner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtepanerte fiskepinner

Urtepanerte fiskepinner

med remulade-inspirert majones og pommes frites

Dagens middag kan vi trygt si er en favoritt blant ungene, og kanskje skaper den gode minner for de voksne. Retten gir også street food-følelsen av ferie det kan være godt å kjenne på i en travel hverdag. Vi disker opp med pommes frites, frisk salat med spinat, eple og gulrotbånd vendt i olivenolje og persillepanerte fiskepinner av sei i raus størrelse. Vi lager også en remulade bestående av dill, majones og sennep – perfekt å dyppe både fiskepinner og fries i!

Tags:
Melkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 pose

Dill

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

7.5 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

500 g

Poteter

1 pose

Bladpersille

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 stk

Eple

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 stk

Egg (steg 4)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier777 kcal
Energi (kj)3253 kj
Fett33.9 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater84.2 g
Sukker14.2 g
Protein35.4 g
Natrium12.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt. 

Lag remulade
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Bland dill, majones, sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og sennep [1/2 pose, 2P] i en liten skål.

Lag salat
3

Skyll spinat.

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver. 

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.

Tilsett spinat, gulrot, eple, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en mellomstor skål.

Bland sammen rett før servering.

Panér fiskepinner
4

I mellomtiden, finhakk persille.

Skjær hver fiskefilet i 3 like store fileter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt. 

Bland mel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp skål. Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en ny dyp tallerken. Bland panko og persille i en tredje dyp tallerken.

Vend fiskepinner først i mel, så i egg og til sist i panko.

Sett til side på en tallerken. 

TIPS: Hvis du ikke har egg, bruk 2 ss melk.

Stek fiskepinner
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. 

Stek fiskepinner i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. 

TIPS: Tilsett ekstra olje hvis fisken sitter fast.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og melkehvitt.

Server
6

Anrett fiskepinner, salat og pommes frites på tallerkener. 

Legg en klatt remulade på siden.