Skip to main content
Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus

Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus

med kremet perlecouscous og fennikel

Kveldens kulinariske reise går til Tyrkia! I dag kan vi friste med tyrkiske kjøttboller i en krydret sitronsaus laget med røkt paprikapulver og chili. Kjøttbollene anrettes på en kremete perlecouscous med yoghurt og hvitløk, og serveres med en frisk fennikelsalat med spinat og dill på siden.

Tags:
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

1 stk

Sitron

4 g

Panamat

170 g

Perlecouscous

4 g

Røkt paprikapulver

75 g

Yoghurt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Dill

1 g

Chiliflak

½ stk

Fennikel

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann til perlecouscous

¼ ts

Salt til perlecouscous

1 stk

Egg til kjøttboller

¼ ts

Salt til kjøttboller

½ ss

Olje til steking

2 ss

Smør til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier943 kcal
Energi (kj)3947 kj
Fett49.3 g
Mettet fett21.2 g
Karbohydrater80.6 g
Sukker7.3 g
Fiber8.5 g
Protein39.7 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium102.6 mg

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp vann og salt i en mellomstor kjele.

Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Lag kjøttboller
2

I mellomtiden, skjær fennikel i tynne skiver.

Bland fennikel og salt i en stor skål, og sett til side.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, Panamat og salt i en ny stor skål.

Form kjøttboller, og legg på en tallerken.

Stek kjøttboller
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, snu dem regelmessig, i 12-14 min eller til brunet og gjennomstekte. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt, og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, halver sitron.

Grovhakk dill.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
5

Smelt smør i stekepannen med ferdigstekte kjøttboller.

Tilsett røkt paprikapulver, chiliflak og en stor skvett sitronsaft. Stek i 30 sek, til velduftende. Vend kjøttboller inn i sausen.

Vend inn spinat, olivenolje og dill i skålen med fennikel rett før servering.

Bland inn yoghurt, en klype salt og hvitløk i perlecouscous.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett perlecouscous og fennikelsalat i dype tallerkener.

Topp med kjøttboller, og drypp over resterende saus.