Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus

Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus

med kremet perlecouscous og fennikel

Kveldens kulinariske reise går til Tyrkia! I dag kan vi friste med tyrkiske kjøttboller i en krydret sitronsaus laget med røkt paprikapulver og chili. Kjøttbollene anrettes på en kremete perlecouscous med yoghurt og hvitløk, og serveres med en frisk fennikelsalat med spinat og dill på siden.

Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

4 g

Røkt paprikapulver

1 g

Chiliflak

4 g

Panamat

1 pose

Dill

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

75 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Fennikel

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

¾ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

2 ss

Smør (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier927 kcal
Energi (kj)3877 kj
Fett48.9 g
Mettet fett20.9 g
Karbohydrater78.1 g
Sukker8.8 g
Protein39.3 g
Natrium102.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp vann [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en mellomstor kjele.

Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Lag kjøttboller
2

I mellomtiden, skjær fennikel [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.

Bland fennikel og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en stor skål, og sett til side.

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp, Panamat og salt [1/2 ts | 1 ts] i en ny stor skål.

Form kjøttboller [4 pr. person], og legg på en tallerken.

Stek kjøttboller
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, snu dem regelmessig, i 12-14 min eller til brunet og gjennomstekte. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt, og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, halver sitron [1/2 stk, 2P].

Grovhakk dill.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
5

Smelt smør [2 ss | 4 ss] i stekepannen med ferdigstekte kjøttboller.

Tilsett røkt paprikapulver, chiliflak og en stor skvett sitronsaft. Stek i 30 sek, til velduftende. Vend kjøttboller inn i sausen.

Vend inn spinat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og dill i skålen med fennikel rett før servering.

Bland inn yoghurt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og hvitløk i perlecouscous.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett perlecouscous og fennikelsalat i dype tallerkener.

Topp med kjøttboller, og drypp over resterende saus.