Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus

Tyrkiske kjøttkaker i krydret sitronsaus

med kremet perlecouscous og fennikel

Kveldens kulinariske reise går til Tyrkia! I dag kan vi friste med tyrkiske kjøttboller i en krydret sitronsaus laget med røkt paprikapulver og chili. Kjøttbollene anrettes på en kremete perlecouscous med yoghurt og hvitløk, og serveres med en frisk fennikelsalat med spinat og dill på siden.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

4 g

Panamat

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sennep, Soya, Egg, Lupin)

4 g

Røkt paprikapulver

½ stk

Fennikel

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Dill

60 g

Spinat

1 g

Chiliflak

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann til perlecouscous

¼ ts

Salt til perlecouscous

¼ ts

Salt til salat

1

Egg til kjøttboller

¼ ts

Salt til biffer

½ ss

Olje til steking

2 ss

Smør til steking

½ ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier919 kcal
Energi (kj)3843 kj
Fett47 g
Mettet fett19.7 g
Karbohydrater79.9 g
Sukker9.2 g
Protein37.8 g
Natrium102.6 mg

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp vann og salt i en mellomstor kjele.

Tilsett perlecouscous, senk til middels lav varme og la putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.

Lag kjøttboller
2

I mellomtiden, skjær fennikel i tynne skiver.

Bland fennikel og salt i en stor skål, og sett til side.

Bland kjøttdeig, egg, brødrasp, Panamat og salt i en ny stor skål.

Form kjøttboller, og legg på en tallerken.

Stek kjøttboller
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller, snu dem regelmessig, i 12-14 min eller til brunet og gjennomstekte. Senk til middels varme når de er brunet.

VIKTIG: Kjøttbollene er ferdige når kjøttet er gjennomstekt, og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
4

I mellomtiden, halver sitron.

Grovhakk dill.

Skyll spinat.

Finhakk eller press hvitløk.

Lag saus
5

Smelt smør i stekepannen med ferdigstekte kjøttboller.

Tilsett røkt paprikapulver, chiliflak og en stor skvett sitronsaft. Stek i 30 sek, til velduftende. Vend kjøttboller inn i sausen.

Vend inn spinat, olivenolje og dill i skålen med fennikel rett før servering.

Bland inn yoghurt, en klype salt og hvitløk i perlecouscous.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett perlecouscous og fennikelsalat i dype tallerkener.

Topp med kjøttboller, og drypp over resterende saus.