I dag kan vi friste med en fargerik "cashew chicken" med mange gode smaker. Vi lager en wok med panert kylling, paprika, løk, sukkererter, cashewnøtter og gode krydder. Tilbehøret er en kremet kokosris og fersk thaibasilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Jasminris
100 ml
Kokosmelk
2 stk
Paprika
1 stk
Løk
1 pose
Sukkererter
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rød chili
½ stk
Lime
1 pose
Thaibasilikum
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
300 g
Strimlet kyllingbryst
50 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
80 g
Søt chilisaus
40 g
Cashewnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
3 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Kok opp kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl] i en mellomstor kjele med lokk.
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 12 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær paprika i 1 cm strimler.
Skjær løk i to og deretter i tynne skiver.
Skjær sukkererter i to på langs.
Finhakk eller press hvitløk.
Skjær chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Riv basilikumblad grovt.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek paprika og løk i 3-4 min, eller til mykt.
Tilsett sukkererter og stek i ytterligere 1 min. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side.
I mellomtiden, bland hvetemel [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en stor klype pepper i en stor skål. Vend kylling inn i blandingen.
Varm samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek kylling i 4-5 min, vend av og til, til gjennomstekt og brunet.
Mens kylling steker, bland soyasaus, søt chilisaus, Ginger Ninja, hvitløk, saften fra limebåtene, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.
Tilsett sausen til pannen med kylling. Rør inn stekte grønnsaker, halvparten av chili og halvparten av thaibasilikum.
Kok i 1-2 min, eller til sausen begynner å tykne.
Rør inn cashewnøtter og fjern fra varmen.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Press ris porsjonsvis ned i en liten skål. Legg en tallerken over skålen, snu rundt og lag en kuppel av ris.
Anrett kylling og grønnsaker ved siden av risen.
Pynt med resterende chili (om ønskelig) og thaibasilikum.