HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekjøtt I Fløtesaus
topBanner
Svinekjøtt i fløtesaus

Svinekjøtt i fløtesaus

med kokte poteter og frisk eplesalat

Tags:Under 650 kcalRaskBarnevennlig
Allergener:melkNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

1 pose

Basilikum

300 g

Svin ytrefilet

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Valnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdesesam, peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

etter behov

Smør (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier618 kcal
Energi (kj)2584 kj
Fett23.86 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater55.62 g
Sukker12.7 g
Protein46.24 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp lettsaltet vann* i en stor kjele. Kok poteter i 15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side med lokk. 

2

Finhakk basilikum. 

3

Skjær kjøtt i 3 cm strimler (5 per person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Bland kjøtt, en skvett olivenolje*, Hvitløksflørt, en klype salt* og pepper* i en mellomstor bolle. Når pannen er varm tilsett kjøtt og stek i 3-4 min eller inntil gylden og gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt. Overfør til en tallerken. 

4

Skjær eple i tynne skiver. Bland en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett salatmix og eple og bland godt sammen. TIPS: Bland salaten rett fær servering så den holder seg sprø. 

5

La stekepannen avkjøle litt. Tilsett en klatt smør* og en skvett olivenolje* i pannen på middels varme. Press eller finhakk hvitløk. Tilsett hvitløk og steg i 1-2 min, eller inntil velduftende. Tilsett matfløte, kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og kok til det er gjennomvarmet, 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og en stor klype pepper*. 

6

Anrett poteter, kjøtt og salat på tallerkener. Øs basilikumfløtesaus på kjøtt og poteter. Pynt salaten med valnøtter og kjøtt med resterende basilikum.