Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmati villris
1 stk
Paprika
1 stk
Gulrot
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
300 g
Svin ytrefilet
4 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
¼ boks
Tomatpure
2 stk
Tomat
1 pose
Timian
1 g
Chiliflak
1 pose
Kruspersille
3 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og la simre under lokk på lav varme i 12 min. Sett til side med lokk inntil servering.
Del paprika i to, fjern frø og skjær i ½ cm skiver. Rens gulrot (uskrellet) og skjær i 1 cm terninger. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk.
Skjær kjøtt i 1 cm runde skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett kjøtt, krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 1-2 min på hver side, inntil gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.
Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, Ay Cajun-ba og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett paprika og gulrot, og stek i 5-6 min. Skjær tomat i terninger. Finhakk timian og persille. Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], grønnsaksbuljong, tomatpuré [½ ss | 1 ss], tomat og timian under omrøring. La simre i 2-3 min inntil fløtet tykner. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis du synes sausen er for tykk. Krydre med salt* og en stor klype pepper*. TIPS: Tilsett en klype chili hvis du liker sterk mat.
Rør kjøtt ned i stekepannen inntil gjennomvarmet, 30 sek.
Anrett ris på tallerkener, topp med svinekjøttsgryte og pynt med persille.