HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSvinekjøttsgryte
topBanner
Svinekjøttsgryte

Svinekjøttsgryte

med villris, paprika og kruspersille

Allergener:MelkSulfitterSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmati villris

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

300 g

Svin ytrefilet

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

¼ boks

Tomatpure

2 stk

Tomat

1 pose

Timian

1 g

Chiliflak

1 pose

Kruspersille

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier678 kcal
Energi (kj)2836 kj
Fett17.79 g
Mettet fett9.5 g
Karbohydrater78.91 g
Sukker18.5 g
Protein48.96 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts] og la simre under lokk på lav varme i 12 min. Sett til side med lokk inntil servering.

2

Del paprika i to, fjern frø og skjær i ½ cm skiver. Rens gulrot (uskrellet) og skjær i 1 cm terninger. Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk.

3

Skjær kjøtt i 1 cm runde skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett kjøtt, krydre med en klype salt* og pepper*. Stek i 1-2 min på hver side, inntil gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken og sett til side.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk, Ay Cajun-ba og stek i 1-2 min, inntil velduftende. Tilsett paprika og gulrot, og stek i 5-6 min. Skjær tomat i terninger. Finhakk timian og persille. Tilsett matfløte [½ pakke, 2P], grønnsaksbuljong, tomatpuré [½ ss | 1 ss], tomat og timian under omrøring. La simre i 2-3 min inntil fløtet tykner. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis du synes sausen er for tykk. Krydre med salt* og en stor klype pepper*. TIPS: Tilsett en klype chili hvis du liker sterk mat.

5

Rør kjøtt ned i stekepannen inntil gjennomvarmet, 30 sek.

6

Anrett ris på tallerkener, topp med svinekjøttsgryte og pynt med persille.