Svinekjøtt i fløtesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekjøtt i fløtesaus

Svinekjøtt i fløtesaus

med kokte poteter og frisk eplesalat

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt i ovnen med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Både søtt og syrlig er tilbehøret i dag, som består av en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en deilig kremet basilikumsaus.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Rask
Kalorilett
Under 50g karbo
Allergener:
Melk
Nøtter
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

300 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier655 kcal
Energi (kj)2742 kj
Fett29.9 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater58.3 g
Sukker14.1 g
Protein40.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann.

Kok poteter i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet. Krydre med en klype salt og pepper og la hvile under lokk. 

Stek svinekjøtt
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Krydre svinekjøtt med Hvitløksflørt og en klype salt, og stek i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør svinekjøtt til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 10-13 min, til gjennomstekt.

Pakk svinekjøtt i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydinger av rosa i midten.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Fjern kjernen og skjær eple i tynne skiver.

Skyll salatblanding.

Lag eplesalat
4

Bland salatblanding, eple og honning- og sennepsdressing i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Lag basilikumsaus
5

Press eller finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/4 ss | 1/2 ss] i en stekepanne på middels varme.

Stek hvitløk i 1-2 min.

Tilsett matfløte [1/2 pakke, 2P], kyllingbuljong og basilikum og stek i 1-2 min, til gjennomvarmet. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en stor klype pepper.

Server
6

Skjær kjøtt i skiver.

Anrett poteter, svinekjøtt og eplesalat på tallerkener.

Øs basilikumsaus over.

Pynt eplesalaten med valnøtter.