Svinekjøtt i fløtesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinekjøtt i fløtesaus

Svinekjøtt i fløtesaus

med kokte poteter og frisk eplesalat

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt i ovnen med vår ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Både søtt og syrlig er tilbehøret i dag, som består av en eplesalat med valnøtter. Vi serverer svinekjøttet med kokte poteter og en deilig kremet basilikumsaus.

Tags:
Rask
Hvetefri
Barnevennlig
Proteinrik
Under 50g karbo
Under 650 kcal
Allergener:
Melk
Nøtter
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

500 g

Poteter

60 g

Salatblanding

1 stk

Eple

4 g

Kyllingbuljong

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

300 g

Svinefilet

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 5)

¼ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier659 kcal
Energi (kj)2758 kj
Fett30.2 g
Mettet fett11 g
Karbohydrater58.3 g
Sukker14.4 g
Protein40.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp lettsaltet vann* i en stor kjele. Kok poteter i 15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell vannet fra. Krydre med en klype salt* og pepper* og sett til side med lokk. 

Hakk basilikum
2

Finhakk basilikum. 

Stek kjøtt
3

Skjær kjøtt i 3 cm strimler (5 per person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Bland kjøtt, en skvett olivenolje*, Hvitløksflørt, en klype salt* og pepper* i en mellomstor bolle. Når pannen er varm tilsett kjøtt og stek i 3-4 min eller inntil gylden og gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt. Overfør til en tallerken. 

Lag eplesalat
4

Skjær eple i tynne skiver. Bland en smule olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en stor bolle. Tilsett salatmix og eple og bland godt sammen. TIPS: Bland salaten rett fær servering så den holder seg sprø. 

Lag basilikumsaus
5

La stekepannen avkjøle litt. Tilsett en klatt smør* og en skvett olivenolje* i pannen på middels varme. Press eller finhakk hvitløk. Tilsett hvitløk og steg i 1-2 min, eller inntil velduftende. Tilsett matfløte, kyllingbuljong, basilikum (spar litt til pynt) og kok til det er gjennomvarmet, 1-2 min. Krydre med salt* [1/4 ts | ½ ts] og en stor klype pepper*. 

Servér
6

Anrett poteter, kjøtt og salat på tallerkener. Øs basilikumfløtesaus på kjøtt og poteter. Pynt salaten med valnøtter og kjøtt med resterende basilikum.