HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKotelett
topBanner
Kotelett

Kotelett

med Colcannon-mos og bakte cherrytomater

Tags:Barnevennlig
Allergener:melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Hvitløksflørt

150 ml

Matfløte

(Inneholdermelk)

125 g

Cherrytomater

1 stk

Purre

4 g

Kjøttbuljong

60 g

Spinat

500 g

Poteter

300 g

Svin ytrefilet

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør* (steg 2)

2 ss

Melk* (steg 2)

¼ ts

Salt* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier612.98 kcal
Energi (kj)2564.7085 kj
Fett24.0263 g
Mettet fett13.8 g
Karbohydrater54.148 g
Sukker11.4 g
Protein47.224 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°/220°C. Kok opp en gryte med vann* og en klype salt*. Skjær cherrytomat i to og fordel på en bakeplate med bakepapir. Hell over en liten skvett olivenolje*, krydre med salt* og pepper* og bland sammen. Bak i ovnen i 15-20 min, eller til lett karamellisert.

2

Mens tomatene er i ovnen, skrell potetene og skjær i 2 cm store terninger. Kok i 10-15 min, eller til de lett kan skjæres over med en kniv. Hell av vannet, og tilsett smør* [1,5 ss | 3 ss], melk* [2 ss | 3 ss] og salt* [1/4 ts | 1/2 ts]. Mos med en potetmoser eller gaffel. Sett til side med lokk så mosen holder varmen.

3

Skyll spinat i kaldt vann* med et dørslag. Skjær purre i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek purre og spinat i 2-3 min, eller til spinaten faller sammen. Overfør til en skål.

4

Varm en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek hver kotelett i 2-3 min på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Overfør til tallerken. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

5

Varm opp samme stekepanne på middels høy varme. Tilsett matfløte, oksebuljong og krydderblanding, og la simre i 3-4 min, eller til det begynner å tykne. Tilsett eventuelt saft fra tallerkenen med koteletter, og smak til med salt* og pepper*. Bland purre og spinat inn i gryten med potetmos.

6

Anrett potetmos og kotelett på tallerken. Topp med bakte cherrytomater og saus.