Lyst på Pasta Caponata? Vel, i dag er du heldig! Vi koker en pasta som er kjent for å ta til seg mye saus. Kveldens lekre saus inneholder tomat, aubergine, timian, hvitløk og ricotta. Vi topper med alt med finrevet ost som smelter sammen med retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Aubergine
1 stk
Paprika
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Timian
½ stk
Squash
1 g
Chiliflak
50 g
Ricotta
(Inneholder Melk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
1 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær aubergine [1/2 stk, 2P], paprika og squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter.
Fordel på et stekebrett med bakepapir og drypp over en stor skvett olivenolje. Krydre med en klype salt og pepper, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre.
TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.
Skjær løk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Plukk blader av timian [2 stilker | 4 stilker].
TIPS: Hold i stilken og dra fingrene nedover timian, så kommer bladene enkelt av.
Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min.
Tilsett hvitløk og timian, og stek i 1 min.
Tilsett hakkede tomater, ricotta [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, halvaparten av chiliflak, vann [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 ts | 1 ts]. La putre på middels varme i 3-4 min, til lett tyknet.
I mellomtiden, tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 2-3 min, eller til 'al dente'. Hell av vannet.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand i midten.
Tilsett ovnsbakte grønnsaker og pasta i tomatsausen. Bland godt. Smak til med salt og pepper.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.
Anrett pasta med ovnsbakte grønnsaker og tomatsaus i dype tallerkener.
Strø over chiliflak og finrevet ost.