Lyst på Pasta Caponata? Vel, i dag er du heldig! Vi koker en pasta som er kjent for å ta til seg mye saus. Kveldens lekre saus inneholder tomat, aubergine, timian, hvitløk og ricotta. Vi topper med alt med italiensk hardost som smelter sammen med retten.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
4 g
Grønnsaksbuljong
250 g
Tagliatelle
20 g
Italiensk hardost, flak
4 g
Hvitløksflørt
½ stk
Aubergine
1 stk
Paprika
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 pose
Timian
50 g
Ricotta
½ stk
Squash
1 pakke
Hakkede tomater
1 g
Chiliflak
1 dl
Vann (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
½ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Skjær aubergine [1/2 stk, 2P] og gul og rød paprika i 1 cm store biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir og drypp over en stor skvett olivenolje*. Krydre med en klype salt* og pepper*, og bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til møre.
Skjær rødløk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Finhakk chili [½ stk, 2P]. Plukk blader av timian [2 stilker | 4 stilker]. TIPS: Hold i stilken og dra fingrene nedover timian, så kommer bladene enkelt av.
Når grønnsakene har 10 min igjen, kok opp en stor kjele med lettsaltet vann*. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 3-4 min. Tilsett hvitløk og timian (spar litt til servering) og stek i 1 min.
Tilsett hakkede tomater, ricotta [1/2 pakke, 2P], grønnsaksbuljong, Hvitløksflørt, vann [1 dl | 2 dl], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. La putre på middels varme i 3-4 min, til lett tyknet. Tilsett pasta i kjelen med kokende vann og kok i 2-3 min, eller til “al dente”. Hell av vannet. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.
Tilsett ovnsbakte grønnsaker og pasta til tomatsausen. Bland godt. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann* hvis sausen er for tykk.
Fordel pasta med tomatsaus i dype tallerkener. Strø over chili, revet ost og resterende timian.