Stekt kylling i kremet gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kylling i kremet gressløksaus

Stekt kylling i kremet gressløksaus

med kokte poteter og rødkålsalat

I dag byr vi på et fyrverkeri av farger og smaksopplevelser! Vi koker poteter og blander dem deretter med spinat. Vi lager en deilig kremet gressløksaus med hvitløk, chili, creme fraiche og gressløk, og så smeller vi raskt sammen en rødkålsalat med eple. Selvfølgelig serverer vi alle herlighetene sammen med perfekt stekt kylling, som navnet på oppskriften allerede har avslørt!

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Hvetefri
Sterk
Proteinrik
Under 50g karbo
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ stk

Rød chili

1 pose

Gressløk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Eple

4 g

Kyllingbuljong

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

150 g

Rødkål

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier566 kcal
Energi (kj)2369 kj
Fett18.8 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater56.3 g
Sukker14 g
Protein44.6 g
Natrium392.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann. Del poteteri to. Kok poteter i 10-12 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Krydre kylling med en klype salt. Stek kylling under omrøring i 4-5 min, til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered frukt og grønt
3

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk gressløk. Press eller finhakk hvitløk. Del eple i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Lag gressløksaus
4

Varm opp en ny skvett olivenolje (ved behov) i stekepannen på middels høy varme. Stek hvitløk og chili i 1 min. Tilsett vann [1/2 dl | 1 dl], kyllingbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. La putre i 1-2 min. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P], gressløk (spar litt til pynt) og kylling. Varm opp i 1 min. Smak til med salt og pepper. TIPS: Tilsett en skvett vann hvis sausen er for tykk.

Lag rødkålsalat
5

Bland rødkål med en klype salt og pepper i en skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje. Masser i 1 min. Tilsett eple og bland godt. Hell vannet av kjelen med poteter og bland inn spinat. Smak til med salt og pepper.

Server
6

Anrett poteter med spinat, kylling og rødkålsalat på tallerkener. Øs gressløksaus over kylling. Pynt med resterende gressløk.