topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt laks i katsusaus

Sprøstekt laks i katsusaus

med ovnsbakt brokkoli og sesammajones

Vi panerer laks, steker den litt i pannen før den bakes ferdig i ovnen med brokkoli. Vi serverer sprøstekt laks og brokkoli med luftig basmatiris, en smakfull katsusaus, flotte gulrotbånd og en kremet sesammajones.

Allergener:
Sulfitter
Hvete
Gluten
Fisk
Soya
Sennep
Sesam
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

250 g

Brokkoli

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)

250 g

Laksefilet

(Inneholder Fisk)

4 g

Curry-On

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Gulrot

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1038 kcal
Energi (kj)4345 kj
Fett48.9 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater101.9 g
Sukker19.7 g
Protein44.4 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 220°C/240°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Bak brokkoli
2

Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skjær stilken i 1 cm biter. 

Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 10-12 min, til mør.

Paner fisk
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper i en dyp tallerken.

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. 

Ha panko i en tredje tallerken.

Dypp fisk først i melblanding, så i egg og til slutt i panko.

TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek fisk
4

Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels varme. Stek fisk i 8-9 min på hver side, til pankoen er gyllen. Vend i blandt. Overfør laks til en tallerken med kjøkkenpapir. Fjern skinnet før servering om ønskelig.

TIPS: Tilsett en ekstra skvett olivenolje om fisken setter seg fast.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Lag katsusaus
5

Vask stekepannen. Smelt smør [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Tilsett Curry-on og hvetemel [½ ss | 1 ss], og stek i 1 min.

Rør inn soyasaus, søt chilisaus og vann [1 dl | 2 dl]. Kok i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varmen.

Skrell gulrot til lange bånd.

Server
6

Anrett ris, brokkoli og katsusaus på tallerkener.

Legg fisk over sausen.

Drypp en klatt sesammajones på siden og pynt med gulrotbånd i midten.