HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprøstekt Laks I Katsusaus
topBanner
Sprøstekt laks i katsusaus

Sprøstekt laks i katsusaus

med ovnsbakt brokkoli og sesammajones

Vi panerer laks, steker den litt i pannen før den bakes ferdig i ovnen med brokkoli. Vi serverer sprøstekt laks og brokkoli med luftig basmatiris, en smakfull katsusaus, flotte gulrotbånd og en kremet sesammajones.

Tags:Rask
Allergener:GlutenFiskSoyaSesamEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

250 g

Brokkoli

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

4 g

Curry-on

25 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

40 g

Søt chilisaus

1 stk

Gulrot

50 g

Svart sesammajones

(InneholderGluten, Soya, Sesam, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

1 dl

Vann (steg 5)

½ ss

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1049 kcal
Energi (kj)4389 kj
Fett49.19 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater103.62 g
Sukker19.7 g
Protein44.62 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær brokkoli i 2 cm store buketter. Skjær stilken i biter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. La det være plass til fisk senere. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak midt i ovnen i 10-12 min, til mør.

3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [¼ ts | ½ ts] og en god klype pepper i en dyp tallerken. Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. Ha panko i en tredje tallerken. Dypp fisk først i melblanding, så i egg og til slutt i panko. TIPS: Har du ikke egg, kan du bruke 2 ss melk.

4

Varm opp nok olivenolje til å dekke en stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 1-2 min på hver side, til pankoen er gyllen. Fjern fra varmen. Når brokkolien har 5 min igjen, legg fisk på stekebrettet. Stek i 4-5 min, til gjennomstekt. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Vask stekepannen. Smelt smør [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett Curry-on og hvetemel [½ ss | 1 ss], og stek i 1 min. Pisk inn soyasaus, søt chilisaus og vann [1 dl | 2 dl]. Kok i 1-2 min, til tyknet. Fjern fra varmen. Skrell gulrot til lange bånd.

6

Anrett ris, brokkoli og katsusaus på tallerkener. Legg fisk over sausen. Drypp en klatt sesammajones på siden og pynt med gulrotbånd i midten.