topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt kylling

Sprøstekt kylling

med søtpotetfries og hvitløksdressing

Sett tennene i sprøstekt kylling som passer perfekt sammen med søtpotet. Med en kremet hvitløksmajones og gyllenstekt brokkoli blir denne retten en favoritt for både store og små.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

250 g

Brokkoli

300 g

Kyllingbryst

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

450 g

Søtpotet

½ stk

Hvitløk

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier683 kcal
Energi (kj)2859 kj
Fett25.2 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater58.6 g
Sukker6.5 g
Protein50.5 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag søtpotetfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm staver.

Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Bak brokkoli
2

Skjær brokkoli i små buketter og stilken i 2 cm biter.

Når søtpotet har 12 min igjen i ovnen, legg brokkoli på den andre siden av stekebrettet.

Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre.

Forbered panering
3

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.

Ha panko i en tredje dyp tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Panér kylling
4

Skjær kylling i 3 cm strimler på eget skjærebrett.

Dypp kylling først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken. 

Stek kylling
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kylling i 3 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].

Bland rømme, hvitløk, majones og en klype salt og pepper i en skål.

TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov. Stek kylling i omganger om nødvendig.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett brokkoli, søtpotet og sprøstekt kylling på tallerkener. 

Server hvitløksdressing på siden.