Sett tennene i sprøstekt kylling som passer perfekt sammen med søtpotet. Med en kremet hvitløksmajones og gyllenstekt brokkoli blir denne retten en favoritt for både store og små.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
250 g
Brokkoli
300 g
Kyllingbryst
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
450 g
Søtpotet
½ stk
Hvitløk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 stk
Egg (steg 3)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær søtpotet (uskrelt) i 1 cm staver.
Fordel på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.
Skjær brokkoli i små buketter og stilken i 2 cm biter.
Når søtpotet har 12 min igjen i ovnen, legg brokkoli på den andre siden av stekebrettet.
Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til møre.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Ha panko i en tredje dyp tallerken.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Skjær kylling i 3 cm strimler på eget skjærebrett.
Dypp kylling først i mel, deretter i egg og til sist i panko. Sett til side på en tallerken.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. Stek kylling i 3 min på hver side, eller til gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland rømme, hvitløk, majones og en klype salt og pepper i en skål.
TIPS: Tilsett mer olivenolje ved behov. Stek kylling i omganger om nødvendig.
TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydninger av rødt.
Anrett brokkoli, søtpotet og sprøstekt kylling på tallerkener.
Server hvitløksdressing på siden.