topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprøstekt blomkål

Sprøstekt blomkål

med hvitløksris og lynstekte grønnsaker

Prøv disse krydrede ovnsbakte blomkålsbukettene som får følge av friske og sprø grønnsaker i en kombinasjon som kommer til å endre synet ditt på blomkål. En perfekt balansert rett hvor hvitløken i risen er den hemmelige ingrediensen.

Tags:
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Sesam
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Hvitløk

60 g

Spinat

1 stk

Gulrot

2 stk

Vårløk

1 stk

Agurk

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

150 g

Jasminris

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 5)

½ ss

Ketchup (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier735 kcal
Energi (kj)3075 kj
Fett32.5 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater91.3 g
Sukker12.1 g
Protein14.6 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak blomkål
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. 

Skjær blomkål [1/2 stk, 2P] i små buketter.

Bland en klype chiliflak, aioli og ketchup [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Bland inn blomkål. Tilsett panko og bland til blomkålen er dekket.

Fordel blomkål på et stekebrett med bakepapir. Strø over resterende panko fra skålen. Stek i ovnen i 25-30 min.

TIPS: Sørg for å spre blomkålen på stekebrettet slik at den blir jevnt stekt.  

Kok hvitløksris
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels varme.

Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], senk til middels lav varme og kok under lokk i 12 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
3

I mellomtiden, skyll og grovhakk spinat.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Skjær vårløk i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne.

Skjær agurk i tynne skiver.

Bland chilimajones
4

Bland asiatisk majones, en stor klype chiliflak og en skvett vann i en skål. Visp godt med en gaffel.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Stek grønnsaker
5

Når risen har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot i 3-4 min.

Tilsett spinat og det hvite av vårløken, og stek i 1-2 min under omrøring. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Server
6

Anrett hvitløksris på tallerkener og topp med stekte grønnsaker, sprøstekt blomkål og agurk.

Drypp over litt asiatisk chilimajones og pynt med det grønne av vårløken.