topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø cajunkylling

Sprø cajunkylling

med mynte, appelsin og kålsalat

Dagens middag kommer til å gi hele familien en ekte streetfood-følelse! Stikkordene er sprøtt, godt, fyldig og friskt! Vi skaper stemningen med sprø grønnsaksfries av potet og gulrot, hjemmelaget cajunpanert kylling, en forfriskende salat med appelsin og mynte, samt en fyldig hvitløksdressing (med et dryss chili for de som vil).

Tags:
Kalorilett
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvete
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ g

Chiliflak

300 g

Poteter

2 stk

Gulrot

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

1 pose

Mynte

150 g

Spisskål, skåret

1 stk

Appelsin

75 ml

Rømme

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier619 kcal
Energi (kj)2588 kj
Fett17.8 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater66.9 g
Sukker18.3 g
Protein47.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag grønnsaksfries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot og poteter (uskrelte) i 1 cm fries.

Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Paner kylling
2

Skjær hvert kyllingbryst i 3 strimler på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Bland Ay Cajun-ba, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og panko i en annen dyp tallerken.

Vend kylling først i egg, så i panko. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Lag hvitløksdressing
3

Finhakk eller press hvitløk.

Bland hvitløk, chiliflak [1/2 pose, 2P], rømme og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en liten skål.

TIPS: Noen som ikke liker sterk mat? Reduser eller dropp chiliflak!

Lag salat
4

Skjær av bunn og topp på appelsin. Skjær så av resterende skall. Del på langs og fjern det hvite. Skjær i 2 cm biter.

Grovhakk mynte.

Bland appelsin, salt [1/2 ts | 1 ts], kålblanding og mynte i en stor skål.

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Stek kylling
5

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. Sett til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett mer olivenolje i pannen dersom kyllingen setter seg fast.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydninger av rød på innsiden. 

Server
6

Anrett grønnsaksfries, kylling og salat på tallerkener.

Server hvitløksdressing på siden som dipp.