HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSprø Cajunkylling
topBanner
Sprø cajunkylling

Sprø cajunkylling

med søpotetmos og kålsalat

Tags:Barnevennlig
Allergener:GlutenSulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 pose

Bladpersille

1 stk

Eple

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

300 g

Kyllingbryst

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

450 g

Søtpotet

1 stk

Gulrot

1 stk

Lime

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Smør (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

2 ss

Melk (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier619 kcal
Energi (kj)2589 kj
Fett18.85 g
Mettet fett9.9 g
Karbohydrater60.99 g
Sukker14.5 g
Protein45.59 g
Natrium0 mg
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Skrell og skjær søtpotet i 2 cm biter. Kok søtpotet i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv. Hell av vannet og legg søtpoteter tilbake i kjelen. Tilsett smør* [2 spsk | 4 spsk], melk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kjelen. Mos potetene med en potetmoser eller gaffel. Legg logg på for å holde varmen.

2

Skjær lime i båter. Riv gulrot. Grovhakk persille. Bland Ay-Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og en stor klype pepper* i en skål. Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en ny skål.

3

Legg kyllingbryst mellom to bakepapir. Slå kyllingen med en kjøtthammer eller en kjevle til de er jevne, ca. 2 cm tykke. Dypp kylling i egg, deretter panko. Press brødraspet på. Sett til side på en tallerken.

4

Varm opp en stekepanne på middels høy varme og dekk bunnen med olivenolje*. Stek panert kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Bruk mer olivenolje om nødvendig.

5

Skjær eple i 1 cm tynne båter. Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk] og en skvett olivenolje* i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*. Tilsett gulrot, kålblanding og halvparten av persillen. Bland godt.

6

Fordel søtpotetmos, sprø kylling og kålsalat på tallerkener. Pynt med resterende persille.