Dette er en av våre mest elskede oppskrifter, og vi skjønner godt hvorfor! Spaghetti Carbonara laget med en herlig saus med blant annet bacon, fløte, sjampinjong og spinat. Vi lager også en smakfull spinat- og eplesalat og en dressing av honning, balsamico og olivenolje. Dette er så godt at hvis du ikke har servert familien denne retten enda, så er det på tide nå!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
1 pose
Bladpersille
200 g
Sjampinjong
1 pakke
Spaghetti
(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)
140 g
Bacon, terninger
20 g
Finrevet ost
(Inneholder Melk, Egg)
150 ml
Matfløte
(Inneholder Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Eple
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
2 stk
Egg (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Kok opp en kjele med saltet* vann*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær eple i tynne båter. Finhakk persilleblader. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Grovhakk bacon på et eget skjærebrett. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] og hell av resten. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.
Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min. Tilsett sjampinjong og stek i 5-6 min. TIPS: Tilsett en skvett olivenolje* før du tilsetter sjampinjong, hvis nødvendig. Tilsett hvitløk og halvparten av spinaten og stek i ytterligere 1 min. Senk til middels varme.
Knekk egg* [2 stk | 4 stk] og skill eggeplomme fra eggehvite. Pisk eggeplomme, matfløte, finrevet ost og grønnsaksbuljong med en gaffel i en skål. Krydre med en klype pepper*, og sett til side. TIPS: Eggeplomme gjør sausen ekstra smakfull og kremet!
Tilsett spaghetti, en skvett pastavann* og eggeblandingen i stekepannen. La putre under omrøring i 2 min, til pastaen er helt dekket av saus. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen. TIPS: Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk. Bland eple med resterende spinat, olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en bolle.
Anrett spaghetti carbonara i dype tallerkener. Strø over resterende persille og server eplesalat ved siden av.