topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

med sprøstekt bacon og frisk eplesalat

Dette er en av våre mest elskede oppskrifter, og vi skjønner godt hvorfor! Spaghetti Carbonara laget med en herlig saus med blant annet bacon, fløte, sjampinjong og spinat. Vi lager også en smakfull spinat- og eplesalat og en dressing av honning, balsamico og olivenolje. Dette er så godt at hvis du ikke har servert familien denne retten enda, så er det på tide nå!

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

200 g

Sjampinjong

1 pakke

Spaghetti

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Soya)

140 g

Bacon, terninger

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Eple

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier870 kcal
Energi (kj)3641 kj
Fett44.1 g
Mettet fett19.3 g
Karbohydrater75.5 g
Sukker12.9 g
Protein37.7 g
Natrium408.6 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær eple i tynne båter. Finhakk persilleblader. Skjær sjampinjong i tynne skiver. Grovhakk bacon på et eget skjærebrett. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Kok spaghetti
2

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til ‘al dente’. Spar litt pastavann* [1/2 dl | 1 dl] og hell av resten. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand i midten.

Stek bacon og sopp
3

Varm opp en tørr stekepanne på middels høy varme. Stek bacon i 5-6 min. Tilsett sjampinjong og stek i 5-6 min. TIPS: Tilsett en skvett olivenolje* før du tilsetter sjampinjong, hvis nødvendig. Tilsett hvitløk og halvparten av spinaten og stek i ytterligere 1 min. Senk til middels varme.

Lag eggeblanding
4

Knekk egg* [2 stk | 4 stk] og skill eggeplomme fra eggehvite. Pisk eggeplomme, matfløte, finrevet ost og grønnsaksbuljong med en gaffel i en skål. Krydre med en klype pepper*, og sett til side. TIPS: Eggeplomme gjør sausen ekstra smakfull og kremet!

Tilsett spaghetti
5

Tilsett spaghetti, en skvett pastavann* og eggeblandingen i stekepannen. La putre under omrøring i 2 min, til pastaen er helt dekket av saus. Smak til med salt* og pepper*. TIPS: Rør alt sammen i kjelen, hvis ikke det er plass i stekepannen. TIPS: Tilsett mer pastavann hvis sausen er for tykk. Bland eple med resterende spinat, olivenolje* [½ ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en bolle. 


Server
6

Anrett spaghetti carbonara i dype tallerkener. Strø over resterende persille og server eplesalat ved siden av.