I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Svin ytrefilet
250 g
Brokkoli
1 stk
Hvitløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
10 g
Sriracha
1 stk
Gulrot
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Søt chilisaus
1 stk
Pak choi
150 g
Langkornet hvit ris
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Hvetemel (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
3 dl
Vann (steg 2)
½ ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 5)
1 ss
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.
Legg hvetemel [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel.
Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet.
Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 18-20 min.
Pakk kjøtt i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.
Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd.
Bland gulrot i en mellomstor skål med hvitvinseddik, sukker [½ ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.
Skjær brokkoli i 2 cm biter (skrell om nødvendig).
Grovhakk pak choi.
Når kjøttet har 10-11 min igjen, fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt og sett inn i ovnen.
Når 3-4 min gjenstår, fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak ut tiden.
I mellomtiden, visp sriracha [½ pakke, 2P], soyasaus og vann [½ dl | 1 dl] i en skål.
Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.
Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pakke, 2P]. Bland godt.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Skjær svinekjøtt i skiver.
Anrett ris på tallerkener.
Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt.
Hell over saus og pynt med syltet gulrot.