Soyaglasert svinekjøtt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Soyaglasert svinekjøtt

Soyaglasert svinekjøtt

med hvitløksris og ovnsbakt brokkoli

I dag byr vi på en luksuriøs og spennende middagsrett! Ytrefilet, brokkoli og pak choi stekes i ovnen, og får deretter en spennende smak av en glasur av soyasaus, sriracha og søt chilisaus. Mens vi steker kjøtt og grønnsaker, koker vi hvitløksris og sylter gulrot.

Tags:
Sterk
Melkefri
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svin ytrefilet

250 g

Brokkoli

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

10 g

Sriracha

1 stk

Gulrot

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder Sulfitter)

20 g

Søt chilisaus

1 stk

Pak choi

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Hvetemel (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 2)

3 dl

Vann (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 5)

1 ss

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2636 kj
Fett11.7 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater83.2 g
Sukker14.8 g
Protein49.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Tilbered svinekjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tørk svinekjøtt lett med kjøkkenpapir. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper.

Legg hvetemel [1 ss | 2 ss] på en tallerken og vend svinekjøttet i hvetemel.

Varm opp en skvett olivenolje i stekepannen på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 18-20 min.

Pakk kjøtt i folie og la hvile til servering. 

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.

Kok ris
2

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min.

Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt gulrot
3

I mellomtiden, skrell gulrot til lange bånd.

Bland gulrot i en mellomstor skål med hvitvinseddik, sukker [½ ts | 1 ts], vann [1 ss | 2 ss] og en klype salt. Sett til side. Hell av væsken rett før servering.

Skjær brokkoli i 2 cm biter (skrell om nødvendig).

Grovhakk pak choi.

Stek kjøtt og grønnsaker
4

Når kjøttet har 10-11 min igjen, fordel brokkoli ved siden av kjøttet på stekebrettet [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt og sett inn i ovnen.

Når 3-4 min gjenstår, fordel pak choi på stekebrettet, drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og bak ut tiden.

Lag saus
5

I mellomtiden, visp sriracha [½ pakke, 2P], soyasaus og vann [½ dl | 1 dl] i en skål. 

Hell blandingen i stekepannen brukt til å steke kjøtt. Kok opp på middels høy varme. Rør ofte og kok i 1-2 min.

Når sausen har tyknet, fjern fra varmen og tilsett søt chilisaus [½ pakke, 2P]. Bland godt.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Server
6

Skjær svinekjøtt i skiver.

Anrett ris på tallerkener.

Topp med brokkoli, pak choi og svinekjøtt.

Hell over saus og pynt med syltet gulrot.