Sitronstekt sei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt sei

Sitronstekt sei

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

Denne ukens fiskerett byr på klassiske smaker som passer til hele familien. Vi steker sei og lar den putre i en herlig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Vi serverer fisken med ovnsbakte poteter, brokkoli og en kremet aioli.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Sennep
Egg
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

1 stk

Sitron

1 pose

Dill

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier593 kcal
Energi (kj)2479 kj
Fett27.2 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater53.3 g
Sukker7.9 g
Protein32.4 g
Natrium420.5 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir [2 brett, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med sesamfrø og en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til møre. 

Lag sitronbuljong
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk. 

Grovhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Skyll spinat. 

Bland vann [½ dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkoli (med stilk) i 2 cm biter.

Når potetene har 15 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet med poteter. Tilsett en liten skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak ut tiden.

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, krydre med en klype salt og pepper, og stek i 2-3 min.

Bland sammen
5

Snu fisken, hell over sitronbuljong og tilsett smør [1 ss | 2 ss]. Stek i ytterligere 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt.

Bland spinat med grønnsakene på stekebrettet.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Hell sitronbuljong over fisken og pynt med sitronbåter og resterende dill.

Server aioli på siden.