topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesambakt søtpotet

Sesambakt søtpotet

med sukkererter og svart sesammajones

Tags:
Vegetar
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Sesam
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

450 g

Søtpotet

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

½ pose

Sukkererter

1 stk

Avokado

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rød chili

50 g

Svart sesammajones

(Inneholder Sennep, Soya, Gluten, Hvete, Sesam, Egg)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Lime

2 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Smør (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier787 kcal
Energi (kj)3292 kj
Fett29.2 g
Mettet fett5.7 g
Karbohydrater105.7 g
Sukker10.6 g
Protein14.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered søtpotet
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær søtpotet (uskrellet) i 2 cm biter. TIPS: Skjær søtpotet i riktig størrelse så de blir jevnt stekt og ferdige til tiden.

Bak søtpotet
2

Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, strø over sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen og fordel utover stekebrettet. Bak i ovnen i 20-25 min, eller til mør.

Kok hvitløksris
3

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Forbered grønnsaker
4

Skjær agurk i 1 cm tykke staver. Skjær brytsukkererter [1/2 pose, 2P] og vårløk i tynne skiver. Del avokado i to, fjern steinen og grav innmaten ut med en skje. Skjær avokado i tynne skiver. Del chili i to, fjern frøene og skjær i tynne skiver.

Bland grønnsaker
5

Bland agurk, vårløk og soyasaus [1/2 pakke, 2P] i en liten skål. Skjær lime i båter. Bland sukkererter, en skvett limesaft og en klype salt* og pepper* i en ny skål.

Server
6

Fordel hvitløksris i dype tallerkener. Topp med agurkblandingen og øs over overskytende soyasaus. Topp med sukkererter, avokado, søtpotet og sesammajones. Pynt med chili hvis du liker sterk mat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image