500 g
Poteter
150 g
Rosenkål
½ stk
Sitron
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 stk
Tomat
250 g
Sei
(InneholderFisk)150 ml
Matfløte
(InneholderMelk)20 g
Finrevet ost
(InneholderMelk, Egg)2 g
Grønnsaksbuljong
(InneholderSelleri)60 g
Spinat
(Kan inneholdeSelleri)½ ss
Olivenolje (steg 4)
2 ss
Hvetemel (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 220°C/240°C (varmluft). Del poteter i to og fordel på den ene siden av et stekebrett med bakepapir (rosenkål skal legges på den andre siden senere). Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Stek i 25-30 min, til gyllen.
Fjern bunnen på rosenkål og eventuelle gule blader. Del rosenkål i to. Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Finhakk tomat. Legg hvetemel [2 ss | 4 ss] i en dyp tallerken. Krydre fisk på begge sider med en klype salt. Dypp fisk i melblandingen.
Når potetene har ca. 10 min. igjen; fordel rosenkål på den andre siden av stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt. Stek videre i 10-12 min, til møre. Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek fisk i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Snu forsiktig. Overfør forsiktig til en tallerken. TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Senk til middels varme og stek sjalottløk i 1-2 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Rør inn tomat, spinat, grønnsaksbuljong [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P] og finrevet ost. Kok i 1-2 min, til spinaten faller sammen. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. TIPS: Ikke vask stekepannen, så får du med sausen fra fisken.
Anrett poteter og rosenkål på tallerkener og press en stor skvett sitronsaft over. Legg fisk over grønnsakene og topp med saus.