topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig epleburger

Saftig epleburger

med sprø pommes frites og myke løk

Lei av burgere som smaker likt? Prøv vår saftige epleburger og la den smakfulle sødmen av karamellisert løk bane vei for salte pommes frites. Smakene samles i det lune briochebrødet, og alt toppes med fersk ruccola.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Løk

1 stk

Eple

12.5 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1073 kcal
Energi (kj)4490 kj
Fett56.4 g
Mettet fett93.6 g
Karbohydrater101.6 g
Sukker19.2 g
Protein37.8 g
Natrium51.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Bak pommes frites
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje* over, krydre med salt* og pepper* og bland. Bak i ovnen i 20-25 min.

Karamelliser løk
2

Skjær løk i tynne, halve skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i 10-15 min, til myke. Tilsett en klatt smør [1 ss | 2 ss] når det er 5 min igjen.

Form burgere
3

Skrell eple og riv grovt. Bland eple, kjøttdeig og panko [1/2 pakke, 2P] med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål. Form deigen til burgere (1 per pers.). TIPS: Lag burgerne en smule større i diameter enn burgerbrødene, fordi de trekker seg sammen ved steking.

Stek burgere
4

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels varme. Stek burgere i 5-6 min på hver side. Ta pannen av varmen når burgerne er ferdigstekte. Fordel revet mozzarella på burgerne. Dekk til med lokk, og sett til side i 4 min, eller til osten er smeltet. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Varm briochebrød
5

Skyll ruccola under kaldt vann. Del briochebrød i to og varm i ovnen i 2-3 min. Bland ruccola med en skvett olivenolje, en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Smør burgerbrød med majones. Bygg burger med kjøtt, ruccola og løk. Server pommes frites og resterende ruccola på siden.