Provencalsk ratatouille-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Provencalsk ratatouille-rigatoni

Provencalsk ratatouille-rigatoni

med tomatsaus og sprø pankotopping

Ratatouille er en fransk grønnsaksrett med tomatsaus, og i dagens oppskrift kombinerer vi den med rigatoni for et fyldig måltid. Vi lager vår ratatouille med ovnsbakt squash og aubergine kokt i en saus av løk, hvitløk, fløte, middelhavskrydder, hakkede tomater og revet ost. For ekstra knas topper vi retten med sprøstekt panko.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Aubergine

1 stk

Squash

1 stk

Løk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

2 stk

Hvitløk

½ pose

Bladpersille

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

8 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

½ dl

Vann (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier832 kcal
Energi (kj)3481 kj
Fett36.5 g
Mettet fett14.7 g
Karbohydrater94.4 g
Sukker20.3 g
Protein26.9 g
Natrium1238.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skjær aubergine og squash i 1 cm store terninger.

Legg aubergine og squash på et stekebrett med bakepapir, drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts]. Bland sammen.

Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke og gylne.

 

Sprøstek panko
2

I mellomtiden, varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] på middels høy varme.

Stek panko melblanding i 2-3 min, eller til gyllen og sprø.

Krydre med en klype salt og pepper.

Hell over i en liten skål, og sett til side.

Stek løk
3

Finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk persille [1/2 pose, 2P].

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek løk med en klype salt i 4-5 min, til myknet.

Kok pasta
4

I mellomtiden, kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet.

Tilsett hvitløk, sukker [1/2 ts | 1 ts] og Middelhavsdrøm i stekepannen med løk og stek i 30 sek, til velduftende.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Lag tomatsaus
5

I mellomtiden, tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong og finrevet ost i stekepannen.

Tilsett bakt squash og aubergine, salt [1/2 ts | 1 ts] og pepper, og la putre i 3-4 min.

Vend inn kokt pasta i sausen. Tilsett en skvett vann om sausen er for tykk.

Server
6

Fordel ratatouillepasta i skåler.

Topp med panko og hakket persille.