Ratatouille er en fransk grønnsaksrett med tomatsaus, og i dagens oppskrift kombinerer vi den med rigatoni for et fyldig måltid. Vi lager vår ratatouille med ovnsbakt squash og aubergine kokt i en saus av purreløk, hvitløk, fløte, middelhavskrydder, hakkede tomater og revet ost. For ekstra knas topper vi retten med sprøstekt panko.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Squash
25 g
Panko paneringsmel
4 g
Middelhavsdrøm
195 g
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
150 ml
Matfløte
2 stk
Hvitløk
180 g
Rigatoni
40 g
Finrevet ost
8 g
Grønnsaksbuljong
1 stk
Aubergine
½ stk
Bladpersille
½ stk
Purre
½ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til grønnsaker
½ ts
Sukker til saus
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skjær aubergine og squash i 1 cm store terninger.
Legg aubergine og squash på et stekebrett med bakepapir, drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med salt. Bland sammen.
Bak i ovnen i 20-25 min, eller til myke og gylne.
I mellomtiden, varm opp olivenolje på middels høy varme.
Stek panko melblanding i 2-3 min, eller til gyllen og sprø.
Krydre med en klype salt og pepper.
Hell over i en liten skål, og sett til side.
Halver og skjær purre i tynne skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk persille.
Varm opp olivenolje i samme stekepanne på middels varme.
Stek purreløk med en klype salt i 4-5 min, til noe myknet.
TIPS: Pass på å skylle purreløken godt.
I mellomtiden, kok pasta i 11-12 min, eller til 'al dente'.
Hell av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen.
Tilsett hvitløk, sukker og Middelhavsdrøm i stekepannen med purre og stek i 30 sek, til velduftende.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.
I mellomtiden, tilsett hakkede tomater, matfløte, vann, grønnsaksbuljong og finrevet ost i stekepannen.
Tilsett bakt squash og aubergine, salt og pepper, og la putre i 3-4 min.
Vend inn kokt pasta i sausen. Tilsett en skvett vann om sausen er for tykk.
Fordel ratatouillepasta i skåler.
Topp med panko og hakket persille.