HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHalloumi Fritter
topBanner
Halloumi fritter

Halloumi fritter

med fullkornscouscous og yoghurt

Tags:Vegetar
Allergener:melkglutenSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 g

Halloumi

(Inneholdermelk)

1 stk

Hvitløk

4 g

Middelhavsdrøm

150 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

1 pose

Mynte

200 g

Fullkornscouscous

(Inneholdergluten)

60 g

Salatblanding

1 stk

Agurk

1 stk

Rød paprika

1 g

Chiliflak

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

6 ss

Hvetemel (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier1074 kcal
Energi (kj)4493 kj
Fett39.87 g
Mettet fett22.4 g
Karbohydrater118.47 g
Sukker21.7 g
Protein54.63 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Riv halloumi og gulrot (uskrellet). Press eller finhakk hvitløk. 

2

Pisk egg* [2 | 4] og Middelhavsdrøm i en stor bolle. Rør inn gulrot, halloumi og hvitløk. Tilsett hvetemel* [1 dl | 2 dl] og en stor klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Form deig til halloumi fritter (3 per pers.). Sett i kjøleskapet til de skal stekes. 

3

Kok opp vann* [2 ½ dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett fullkornscouscous, og eventuelt en skvett olivenolje*. Rør rundt, fjern fra varmen og sett til side med lokk i 5 min, eller inntil alt vannet er absorbert. La avkjøle litt, og deretter rør rundt med en gaffel. 

4

Finhakk mynte. Skjær paprika og agurk i 2 cm stykker.  

5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek fritter i 4 min på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Vent med å snu frittene til de er ferdig stekt, så unngår du at de smuldrer for mye. 

6

Tilsett agurk, paprika og mynte i kjelen med couscous og bland sammen. Ha salatmixen i en stor bolle sammen med en klype salt* og pepper*, og eventuelt en skvett olivenolje*. Anrett couscous, halloumi fritter og salat på tallerkener. Topp med en klatt yoghurt.