Halloumi fritter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi fritter

Halloumi fritter

med fullkornscouscous og yoghurt

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Halloumi

1 stk

Hvitløk

4 g

Middelhavsdrøm

150 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Mynte

200 g

Fullkornscouscous

60 g

Salatblanding

1 stk

Agurk

1 stk

Paprika

1 g

Chiliflak

4 g

Grønnsaksbuljong

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 2)

6 ss

Hvetemel (steg 2)

2.5 dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1074 kcal
Energi (kj)4493 kj
Fett39.87 g
Mettet fett22.4 g
Karbohydrater118.47 g
Sukker21.7 g
Protein54.63 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Riv halloumi og gulrot (uskrellet). Press eller finhakk hvitløk. 

Bland halloumideig
2

Pisk egg* [2 | 4] og Middelhavsdrøm i en stor bolle. Rør inn gulrot, halloumi og hvitløk. Tilsett hvetemel* [1 dl | 2 dl] og en stor klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Form deig til halloumi fritter (3 per pers.). Sett i kjøleskapet til de skal stekes. 

 Kok fullkornscouscous
3

Kok opp vann* [2 ½ dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong i en kjele. Tilsett fullkornscouscous, og eventuelt en skvett olivenolje*. Rør rundt, fjern fra varmen og sett til side med lokk i 5 min, eller inntil alt vannet er absorbert. La avkjøle litt, og deretter rør rundt med en gaffel. 

Forbered grønnsaker
4

Finhakk mynte. Skjær paprika og agurk i 2 cm stykker.  

Stek halloumi fritter
5

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Stek fritter i 4 min på hver side. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir. TIPS: Vent med å snu frittene til de er ferdig stekt, så unngår du at de smuldrer for mye. 

Servér
6

Tilsett agurk, paprika og mynte i kjelen med couscous og bland sammen. Ha salatmixen i en stor bolle sammen med en klype salt* og pepper*, og eventuelt en skvett olivenolje*. Anrett couscous, halloumi fritter og salat på tallerkener. Topp med en klatt yoghurt.