Denne panerte hysen er en mild og god fiskerett som ikke tar all verdens med tid å lage. Vi tar deg gjennom paneringen med noen enkle steg - og resultatet blir sprøtt! Videre lager de ovnsbakte potetbåtene nesten seg selv, og de metter i alle mager. Vi skal også servere en frisk salat med eple og kålrabi. Vi topper med en tartarsaus med estragon og en skvett sitron som passer perfekt til fisken.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Hyse
(Inneholder Fisk)
500 g
Poteter
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
½ stk
Kålrabi, hvit
½ stk
Eple
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Sjalottløk
1 pose
Estragon
30 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
½ stk
Sitron
¼ ts
Salt (steg 2)
¼ ts
Sukker (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 stk
Egg (steg 4)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i båter.
Overfør poteter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mør.
I mellomtiden, finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P].
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.
Plukk og finhakk estragon.
Bland sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft i en liten skål. Sett til side.
Rett før servering, tilsett estragon og majones. Bland godt.
Skyll spinat.
Del kålrabi [1/2 stk, 2P] i to, skrell og skjær i 1/2 cm staver.
Del eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Bland spinat, kålrabi, eple og en klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft. Bland godt.
Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken.
Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken.
Tilsett panko i en tredje dyp tallerken.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.
Vend fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på et fat.
TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.
Når potetene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.
Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, salat og potetbåter på tallerkener.
Server tartarsaus i en liten skål ved siden av og drypp over.