topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panert hyse

Panert hyse

med tartarsaus og kålrabisalat

Denne panerte hysen er en mild og god fiskerett som ikke tar all verdens med tid å lage. Vi tar deg gjennom paneringen med noen enkle steg - og resultatet blir sprøtt! Videre lager de ovnsbakte potetbåtene nesten seg selv, og de metter i alle mager. Vi skal også servere en frisk salat med eple og kålrabi. Vi topper med en tartarsaus med estragon og en skvett sitron som passer perfekt til fisken.

Tags:
Melkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

500 g

Poteter

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

½ stk

Kålrabi, hvit

½ stk

Eple

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

½ stk

Sjalottløk

1 pose

Estragon

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Hvetemel (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 stk

Egg (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier764 kcal
Energi (kj)3198 kj
Fett33.3 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater74.8 g
Sukker10.6 g
Protein42.4 g
Natrium32.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skjær poteter (uskrelt) i båter. 

Overfør poteter til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mør.  

Lag tartarsaus
2

I mellomtiden, finhakk sjalottløk [1/2 stk, 2P]. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter. 

Plukk og finhakk estragon. 

Bland sjalottløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og en skvett sitronsaft i en liten skål. Sett til side. 

Rett før servering, tilsett estragon og majones. Bland godt.

Lag kålrabisalat
3

Skyll spinat. 

Del kålrabi [1/2 stk, 2P] i to, skrell og skjær i 1/2 cm staver. 

Del eple [1/2 stk, 2P] i to, fjern kjernen og skjær i tynne skiver. 

Bland spinat, kålrabi, eple og en klype salt og pepper i en skål. Rett før servering, tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en skvett sitronsaft. Bland godt.

Panér fisk
4

Bland hvetemel [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en dyp tallerken. 

Visp egg [1 stk | 2 stk] i en annen dyp tallerken. 

Tilsett panko i en tredje dyp tallerken. 

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Vend fisk først i mel, så i egg og til slutt i panko. Sett til side på et fat. 

TIPS: Har du ikke egg, bruk 2 ss melk.

Stek fisk
5

Når potetene har 10 min igjen i ovnen, dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme. 

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt. 

Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, salat og potetbåter på tallerkener. 

Server tartarsaus i en liten skål ved siden av og drypp over.