
Panert halloumi
med kremet potetsalat og fersk dill
I dagens oppskrift har halloumi hovedrollen og vi byr på en fantastisk smaksopplevelse! Vi panerer den smakfulle osten i panko og vår egen ferdige krydderblanding, Hvitløksflørt. Vi lager også en potetsalat med crème fraîche, reddik, sjalottløk og spinat, og så topper vi til slutt med frisk dill.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Poteter
150 g
Reddiker
1 stk
Sjalottløk
60 g
Spinat
(Kan inneholde Selleri)
12 g
Grov sennep
(Inneholder Sennep)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
1 stk
Halloumi
(Inneholder Melk)
4 g
Hvitløksflørt
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
1 stk
Sitron
Ikke inkludert i matkassen din
1 stk
Egg (steg 3)
2 ss
Hvetemel (steg 3)
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med lettsaltet* vann*. Del poteter i to (uskrellet) og kok i 10-15 min, eller til de enkelt kan skjæres over med en kniv. Hell av vannet og la potetene hvile i kjelen.

Skjær reddiker i tynne skiver. Finhakk sjalottløk. Skyll og grovhakk spinat. Finhakk dill. Del sitron i to. Skjær halloumi i 2 cm tykke skiver (2 per pers.).

Pisk egg* [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken. Bland panko, Hvitløksflørt og en stor klype pepper* i en annen dyp tallerken. Ha hvetemel* [1/2 dl | 1 dl] i en tredje dyp tallerken. Vend halloumi først i tallerkenen med hvetemel, deretter egg* og til slutt i panko.

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stor stekepanne på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyllen.

Bland kokte poteter med crème fraiche [1/2 pakke, 2P], sennep, sitronsaft [1 ss | 2 ss], reddiker, sjalottløk, spinat, dill (spar litt til pynt), salt* [1/2 ts | 1 ts] og pepper* i en skål.

Anrett potetsalat og halloumi på tallerkener. Pynt potetsalaten med resterende dill.