Sitron- og dillstekt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitron- og dillstekt hyse

Sitron- og dillstekt hyse

med reddiksalat og squash

Ukens fisk er hyse, som vi steker sammen med nydelig sitron og dill. Herlig tilbehør er ovnsbakte poteter, pastinakk og løk, og en fargerik salat med squash, reddik og spinat. Vi serverer herlighetene med kremet majones.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Selleri
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 pose

Dill

500 g

Poteter

1 stk

Løk

1 stk

Pastinakk

½ stk

Squash

75 g

Reddiker

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier593 kcal
Energi (kj)2481 kj
Fett21.5 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater63 g
Sukker12.5 g
Protein37.4 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 3 cm biter.

Skjær pastinakk (uskrelt) i 2 cm biter. 

Skjær løk i 1 cm båter.

Overfør til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt. 

Forbered råvarer
2

Skjær reddiker i to. 

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm halvmåner. 

Skyll spinat.

Finhakk dill. 

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek squash og reddiker under omrøring i 3-4 min, eller til lett brunet. 

Krydre med en klype salt og pepper. 

Overfør til en skål sammen med spinat. Bland sammen rett før servering.

Stek fisk
4

Når potetene har 10 min igjen av steketiden, tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper. 

Tilsett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen brukt til grønnsaker, og varm opp på middels høy varme. 

Stek fisk i 2-3 min.

Tilsett dillblanding
5

Senk varmen til middels, snu fisk og hell over dillblanding og smør [1 ss | 2 ss].

Stek i ytterligere 2-3 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og blir melkehvitt.

Server
6

Anrett poteter, grønnsaker og fisk på tallerkener. 

Hell dill- og sitronsaus over fisken.  

Legg en klatt majones over potetene.