Nordafrikansk linsegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordafrikansk linsegryte

Nordafrikansk linsegryte

med sprø kikærter og lune pitabrød

Gjør alle klare til en velsmakende afrikansk gryterettfest med masse smaker og spennende krydder. Vi lar en stor neve kikerter gjøre seg sprø i ovnen og i mellomtiden fyller vi en stor stekepanne med løk, gulrot, røde linser, kikerter og spinat. Krydder med ingefær, paprika og chili skal også med. Sausen lager vi med hakkede tomater. Retten toppes med sprø kikerter, en klatt yoghurt og et dryss persille. Vi legger også ved lune pitabrød!

Tags:
Vegetar
Allergener:
Melk
Hvete
Gluten
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Kikerter

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Saha-Ras

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

2 stk

Pitabrød

(Inneholder Hvete, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

½ g

Chiliflak

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Røkt paprikapulver

1 pose

Bladpersille

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

1 stk

Løk

1 stk

Gulrot

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

4.5 dl

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier723 kcal
Energi (kj)3024 kj
Fett17.7 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater97.1 g
Sukker21.6 g
Protein32.4 g
Natrium1349.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Ovnsbak kikerter
1

Forvarm oven til 220°C/ 200°C (varmluft).

Skyll kikerter og tørk med et håndkle.

Overfør halvparten av kikertene til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en stor skvett olivenolje og krydre med halvparten av røkt paprikapulver og en klype salt og pepper. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skrell og riv løk grovt.

Skyll røde linser. 

Stek linser
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, ingefærpasta og gulrot i 3-4 min, eller til mykt.

Tilsett røde linser, Saha-Ras, resterende kikerter, chiliflak [1/2 pose, 2P], grønnsaksbuljong og resterende røkt paprikapulver. Rør godt og stek i 1 min, eller til velduftende.

TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp chilien! 

Lag saus
4

Tilsett hakkede tomater, salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [4,5 dl | 9 dl].

Kok opp og deretter senk varmen til middels. La putre i 20-22 min, eller til linsene er myke og sausen har tyknet.

Smak til med salt og pepper. 

Tilsett spinat
5

I mellomtiden, dersom du ønsker pitabrødene varmet, legg dem direkte på en rist og varm i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarme.

Finhakk persille.

Skyll spinat og rør sammen med linsene rett før servering. 

TIPS: Pitabrødene leveres spiseklare, men for et optimalt resultat, anbefaler vi at de varmes.  

Server
6

Anrett linsegryte i skåler.

Topp med ovnsbakte kikerter, en klatt yoghurt og et dryss persille.

Skjær pitabrød i to og legg på siden.