HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMiddelhavsinspirert Köfte
topBanner
Middelhavsinspirert köfte

Middelhavsinspirert köfte

med ovnsbakte grønnsaker og buljongkokt bulgur

I dag tar vi en kulinarisk reise til Hellas og lager fantastiske köfter, som får den perfekte smaken av vår ferdige krydderblanding, Panamat. Vi koker også bulgur med buljong som vi blander med persille. Vi serverer köfter og bulgur med ovnsbakte grønnsaker og sitronyoghurt.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:GlutenEggSelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Paprika

½ stk

Paprika

2 stk

Tomat

2 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Løk

250 g

Kjøttdeig

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

85 g

Bulgur

(InneholderGluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier641 kcal
Energi (kj)2683 kj
Fett26.26 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater52.77 g
Sukker23.5 g
Protein40.42 g
Natrium458 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl]. Skjær tomat, rød paprika [1/2 stk, 2P] og gul paprika i 2 cm tykke biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak øverst i ovnen i 10-15 min.

2

Finhakk løk [1/2 stk, 2P] og persille. Bland kjøttdeig, løk, egg [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favoritt, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og halvparten av persillen i en stor skål.

3

Form kjøttdeigblandingen til 2 cm tykke köfter (1 per pers). Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. Bruk to stekepanner hvis det ikke er plass i én. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong i kjelen med kokende vann og kok i 9-10 min. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen.

5

Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland ovnsbakte grønnsaker, sitronskall, resterende persille (spar litt til servering) og en skvett olivenolje i kjelen med bulgur. Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

6

Anrett bulgur på tallerkener og topp med köfte, ovnsbakte grønnsaker og en klatt sitronyoghurt. Pynt med resterende persille og server sitronbåter ved siden av.