topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspirert köfte

Middelhavsinspirert köfte

med ovnsbakte grønnsaker og buljongkokt bulgur

I dag tar vi en kulinarisk reise til Hellas og lager fantastiske köfter, som får den perfekte smaken av vår ferdige krydderblanding, Panamat. Vi koker også bulgur med buljong som vi blander med persille. Vi serverer köfter og bulgur med ovnsbakte grønnsaker og sitronyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

½ stk

Paprika

2 stk

Tomat

2 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Løk

250 g

Kjøttdeig av storfe

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Sitron

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

1 stk

Egg (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier641 kcal
Energi (kj)2683 kj
Fett26.26 g
Mettet fett11.6 g
Karbohydrater52.77 g
Sukker23.5 g
Protein40.42 g
Natrium458 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl]. Skjær tomat, rød paprika [1/2 stk, 2P] og gul paprika i 2 cm tykke biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak øverst i ovnen i 10-15 min.

Bland kjøttdeig
2

Finhakk løk [1/2 stk, 2P] og persille. Bland kjøttdeig, løk, egg [1 stk | 2 stk], panko, Mamas Favoritt, salt [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og halvparten av persillen i en stor skål.

Stek köfte
3

Form kjøttdeigblandingen til 2 cm tykke köfter (1 per pers). Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek köfter i 4-5 min på hver side, til gjennomstekt. Bruk to stekepanner hvis det ikke er plass i én. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Kok bulgur
4

Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong i kjelen med kokende vann og kok i 9-10 min. Hell av vannet og la bulguren hvile i kjelen.

Bland sitronyoghurt
5

Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Bland ovnsbakte grønnsaker, sitronskall, resterende persille (spar litt til servering) og en skvett olivenolje i kjelen med bulgur. Bland yoghurt, en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en liten skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

Server
6

Anrett bulgur på tallerkener og topp med köfte, ovnsbakte grønnsaker og en klatt sitronyoghurt. Pynt med resterende persille og server sitronbåter ved siden av.