topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Meksikansk-inspirert hyse

Meksikansk-inspirert hyse

med veracruz-saus og krydret ris

Meksikansk tex-mex møter norsk tradisjonsfisk – en uslåelig kombinasjon. Vi piffer opp den tradisjonelle risen med cajun- og tex-mex-krydder. I tillegg tilbereder vi en veracruz-saus – en tomatbasert saus fra kysten av Mexico med oliven, jalapeno og hvitløk, som passer perfekt til den lekre cajun-krydrede hysen. Vi pynter retten med friske oreganoblad.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

5 g

Tex-Mex

1 stk

Gulrot

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 stk

Jalapeno

20 g

Kalamataoliven

1 pose

Oregano

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

½ stk

Lime

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ dl

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier630 kcal
Energi (kj)2636 kj
Fett19.4 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater73.2 g
Sukker11.8 g
Protein37.9 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Smelt smør [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.

Tilsett Tex-Mex og halvparten av Ay Cajun-ba, og stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett vann [3 dl | 6 dl], og kok opp.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Fjern fra varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min, eller til risen er myk.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk løk.

Finhakk eller press hvitløk.

Del jalapeno i to på langs, fjern frøene og skjær i tynne skiver.

Grovhakk kalamataoliven [1/2 pakke, 2P].

Lag veracruz-saus
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme.

Stek løk i 3-4 min.

Tilsett hvitløk og jalapeno og stek i ytterligere 30 sek.

Rør inn vann [1/2 dl | 1 dl], hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], oliven, sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. La putre til servering, ca. 7-8 min.

TIPS: Tilsett jalapeno etter smak - det er sterkt.

Stek fisk
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med resterende Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min på hver side, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Bland sammen
5

I mellomtiden, plukk oreganoblader.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Rett før servering, rør opp risen med en gaffel. Tilsett saften fra limebåtene og rør inn revet gulrot. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med fisk.

Hell over veracruz-saus og pynt med fersk oregano.