topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linse- og pastagrateng

Linse- og pastagrateng

med bechamelsaus og squashsalat

Denne herlige vegetarmiddagen lover hverdagskos! Først lager vi en linse-bolognese med røde linser, løk, tomat, soyasaus og vårt spesialkrydder- Hvitløksflørt. Deretter lager vi bechamelsaus – en fransk melke- og ostesaus. Til sist blandes alt sammen med rigatoni, toppes med revet gouda og gratineres i ovnen. En frisk squashsalat med basilikum serves som tilbehør.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk
Egg
Selleri
Soya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 pakke

Rigatoni

(Inneholder Hvete, Gluten Kan inneholde Soya)

1 stk

Løk

100 g

Røde linser

(Kan inneholde Gluten)

50 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Squash

1 pose

Basilikum

1 stk

Gulrot

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 dl

Vann (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

1 ss

Smør (steg 4)

1 ss

Hvetemel (steg 4)

10 ss

Melk (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier984 kcal
Energi (kj)4119 kj
Fett34.3 g
Mettet fett15.3 g
Karbohydrater119.3 g
Sukker23.5 g
Protein42.2 g
Natrium1188 mg

Redskaper

Ildfast form
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Finhakk løk.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Skyll røde linser.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Lag linse-bolognese
2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk og gulrot i 2-3 min, eller brunet.

Tilsett hakkede tomater, vann [2 dl | 4 dl], linser, grønnsaksbuljong, soyasaus [1/2 pose, 2P], Mamas Favoritt, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 15-20 min, eller til linser er møre.

Kok rigatoni
3

I mellomtiden, kok rigatoni i 5-7 min.

Hell av vannet og overfør til en ildfast form.

TIPS: Rigatonien skal ikke være ferdigkokt enda.

Lag bechamelsaus
4

Smelt smør [1 ss | 2 ss] på middels varme i kjelen brukt til pasta. 

Tilsett hvetemel [1 ss | 2 ss] og rør sammen.

Hell i litt og litt melk [2 dl | 4 dl], og pisk i 3-4 min, eller til tyknet. 

Tilsett finrevet ost, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland til osten har smeltet.

Lag pasta- og linsegrateng
5

Hell linse-bolognese over rigatoni og bland sammen.

Dekk med bechamelsaus, og topp med revet gouda.

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til brunet ost og ferdig pasta.

I mellomtiden, skrell squash [1/2 stk, 2P] til lange bånd.

Plukk basilikumblad.

Bland squash, basilikum, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett pasta- og linsegrateng på tallerkener. Server squash-salat på siden.