Sitronstekt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt kylling

Sitronstekt kylling

med sesambakte rotgrønnsaker og yoghurt

Denne middagen kommer til å gjøre alle rundt middagsbordet mette og fornøyde! Vi ovnsbaker potet, rødbete, gulrot, pastinakk og rødløk drysset med sesamfrø. I mellomtiden stekes krydret kylling i en frisk sitronbuljongsaus med dill. Retten serveres med yoghurt.

Tags:
Hvetefri
Proteinrik
Kalorilett
Allergener:
Sesam
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Pastinakk

1 stk

Rødbete

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Bygg, Kamut, Nøtter, Havre, Peanøtter, Rug, Spelt, Hvete)

½ stk

Sitron

300 g

Kyllingbryst

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Gulrot

1 pose

Dill

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier614 kcal
Energi (kj)2571 kj
Fett16.5 g
Mettet fett7.8 g
Karbohydrater72.2 g
Sukker20.3 g
Protein44.8 g
Natrium408 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°/220°C (varmluft). 

Skjær potet, rødbete og gulrot (uskrelte) i 2 cm terninger. 

Skjær pastinakk (uskrelt) i fire deler på langs.

Skjær rødløk i båter.

Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til møre.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Grovhakk dill. 

Skjær hvert kyllingbryst i 3 stykker på et separat skjærebrett.

Bland kylling, Hvitløksflørt, en skvett olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Stek kylling
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling i 5-6 min, eller til brunet og gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når den er uten antydning av rosa i midten.

Lag sitronbuljong
4

Bland vann [1/2 dl | 1 dl], grønnsaksbuljong, dill, salt  [1/4 ts | 1/2 ts]  og en skvett sitronsaft i en liten skål.

Lag sitronkylling
5

Tilsett sitronbuljong og smør [1 ss | 2 ss] til stekepannen og øs over kylling i 1-2 min.

Server
6

Anrett kylling og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener. 

Server med en klatt yoghurt.

Drypp sitronbuljong over kyllingen. 

Server resterende sitronbåter på siden.