Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Pastinakk
1 stk
Rødbete
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
½ stk
Sitron
300 g
Kyllingbryst
75 ml
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
4 g
Hvitløksflørt
1 stk
Gulrot
1 stk
Dill
1 stk
Rødløk
½ dl
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
Sett ovnen på 240/220°C (varmluft). Skjær pastinakk i fire deler på langs. Skjær poteter (uskrellet) og rødbeter (uskrellet) i 2 cm terninger. Plasser rotgrønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over med en skvett olivenolje*, dryss med sesamfrø og krydre med en klype salt* og pepper*. Bland godt sammen. Bak i ovnen i 20-25 min, eller inntil gylne. TIPS: Bruk to stekebrett til 4P.
Press eller finhakk hvitløk. Skjær agurk i 1 cm terninger. Grovhakk dill. Riv en stor klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær kyllingbryst i 3 stykker/pers. Krydre kylling med en klype salt*.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kylling under omrøring i 5-6 min, inntil gyllen og gjennomstekt.
Bland agurk, rømme og dill (spar litt til pynt) i en liten bolle. Smak til med salt* og pepper*. Bland vann* [1/2 dl I 1 dl], grønnsaksbuljong, en klype sitronskall, en stor skvett sitronsaft og hvitløk i en annen liten bolle.
Tilsett sitron- og buljongblanding og en klatt smør* i stekepannen. La simre og øs jevnlig over kylling i 1-2 min.
Anrett kylling, ovnsbakte rotgrønnsaker og dillagurk på tallerkener. Drypp over med sitronbuljong over kyllingen. Pynt med resterende sitronbåter og dill.