Krydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydret kylling

Krydret kylling

med søt chilisaus og hvitløksstekte grønnsaker

I dag skal vi ha ris, kylling og grønnsaker tilberedt med mye fantasi! Vi koker ris med vår smakfulle krydderblanding, Ginger Ninja. Vi bruner kyllingen før den stekes ferdig i ovnen. Samtidig steker vi gulrot, squash, pak choi og hvitløk. Alt dette toppes med en søt chilisaus!

Tags:
Melkefri
Rask
Kalorilett
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Jasminris

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

1 stk

Vårløk

1 stk

Pak choi

1 stk

Gulrot

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

½ stk

Squash

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier660 kcal
Energi (kj)2762 kj
Fett17 g
Mettet fett3 g
Karbohydrater82.9 g
Sukker18.9 g
Protein42.2 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). 

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. 

Tilsett ris, Ginger Ninja [1/2 pakke, 2P] og salt [1/2 ts | 1 ts], og la putre under lokk på middels lav varme i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk til servering. 

TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Stek kylling
2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kylling i 1 min på hver side, til brunet.

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 11-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
3

Skjær gulrot (uskrellet) i 1/2 cm biter.

Grovhakk pak choi.

Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. 

Press eller finhakk hvitløk.

Skjær vårløk i tynne skiver. 

Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
4

Varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot og squash i 3-4 min.

Tilsett pak choi og hvitløk og stek i ytterligere 1 min. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper og overfør til en skål.

Bland søt chilisaus, soyasaus og en stor skvett limesaft i en liten skål.

Varm søt chilisaus
5

Varm opp stekepannen på middels lav varme.

Tilsett søt chilisaus og la putre i 30 sek, til gjennomvarmet.

Skjær kylling i skiver.

6

Anrett ris og hvitløksstekte grønnsaker på tallerkener.

Topp med kylling og øs over søt chilisaus.

Pynt med vårløk og server limebåter på siden.