topBanner
Krydret kjøttdeig

Krydret kjøttdeig

med basmatiris & aprikoschutney

En spennende rett med masse smak, farge og struktur. Vi steker kjøttdeig med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvitløk. Når kjøttet steker, lager vi en frisk tomatsalat med koriander og chili. Dette serveres med kokt ris, kremet yoghurt og en syrlig aprikoschutney til.

Tags:Under 600 kcal
Allergener:MelkHveteSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

2 stk

Tomat

2 stk

Gulrot

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

4 g

Goan xacuti

2 g

Gult karripulver

(Kan inneholdeSpor av sulfitter)

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 pose

Koriander

1 stk

Chili

½ stk

Ingefær

100 g

Basmatiris

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2375 kj
Kalorier568 kcal
Fett17.75 g
Mettet fett7.92 g
Karbohydrater65.69 g
Sukker21.4 g
Protein34.74 g
Natrium4.343 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og rør godt. Sett lokk på og senk til lav varme. Småkok i 10 min. Fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!

2

Skjær løk i tynne skiver. Finhakk eller press hvitløk. Riv ingefær (uskrellet) fint. Riv gulrot (uskrellet).

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min mens du bryter den opp med stekespaden. Tilsett gulrot og løk, og stek i 2 min, eller til myke.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

4

Tilsett karripulver, Goan Xacuti, ingefær og hvitløk og stek i 30 sek. Tilsett en skvett vann* og soyasaus, og stek i 5-6 min, eller til grønnsakene er møre. Fjern stekepannen fra varmen og rør inn halvparten av aprikoschutney.

5

Finhakk tomat, koriander og chili. Bland dette i en skål med en skvett olivenolje og en klype salt og pepper*.

6

Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig med grønnsaker og tomatsalat. Drypp over yoghurt og resterende aprikoschutney.