HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKremet Linsepasta
topBanner
Kremet linsepasta

Kremet linsepasta

med ruccola- og mandelsalat og italiensk hardost

I dag skal vi lage en kremet linsepasta toppet med italiensk hardost! Vi koker røde linser med hvitløk, cherrytomater, basilikum, matfløte og vår herlige krydderblanding, Middelhavsdrøm. Vi serverer linsene med rigatoni, som er kjent for å stjele til seg masse saus! Tilbehøret er en innovativ ruccolasalat med mandel og sitron.

Tags:Vegetar
Allergener:MelkEggSelleriGlutenNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Løk

2 stk

Hvitløk

½ stk

Squash

125 g

Cherrytomater

1 pose

Basilikum

1 stk

Sitron

50 g

Røde linser

(Kan inneholdeGluten)

150 ml

Matfløte

(InneholderMelk)

½ boks

Tomatpure

1 g

Oregano, tørket

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

270 g

Rigatoni

(InneholderGlutenKan inneholdeSoya)

40 g

Ruccola

20 g

Mandler

(InneholderNøtter)

1 g

Chiliflak

20 g

Italiensk hardost, flak

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

1 dl

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier981 kcal
Energi (kj)4105 kj
Fett33.61 g
Mettet fett12.7 g
Karbohydrater126.34 g
Sukker18.5 g
Protein35.45 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Del cherrytomateri to. Grovhakk basilikum. Skjær sitron i båter.

2

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, squash og tomatpuré [1/2 boks, 2P], og stek i 3-4 min.

3

Skyll linser i en sil under kaldt vann. Tilsett linser, hvitløk, cherrytomater, matfløte [1/2 pakke, 2P], vann [1 dl | 2 dl], en skvett sitronsaft, basilikum (spar litt til pynt), oregano, Mamas Favoritt, grønnsaksbuljong, salt [1/2 ts | 1 ts] og sukker [1/4 ts | 1/2 ts] i stekepannen og kok opp. Senk til middels lav varme og la putre i 15-20 min, til linsene er myke.

4

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Når linsene har 10-15 min igjen, kok pasta i 11-12 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la pastaen hvile i kjelen. TIPS: 'Al dente' betyr at pastaen er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Grovhakk mandler. Bland ruccola og mandler med en skvett sitronsaft i en skål, og krydre med en klype salt og pepper. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.

6

Anrett kremet linsepasta i dype tallerkener. Topp med italiensk hardost, resterende basilikum og en klype chiliflak. Server ruccola- og mandelsalat på siden. TIPS: Smak til med chiliflak - det er sterkt.