HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKjøttboller I Tomatsaus
topBanner
Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

med tortiglietti og tomatsalat

Tags:Barnevennlig
Allergener:SulfitterglutenmelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

7.5 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholdergluten)

2 stk

Hvitløk

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

4 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

60 g

Middelhavsdrøm

270 g

Rødvinssaus

(InneholderSulfitter)

60 g

Rigatoni

(InneholderglutenKan inneholdesoya)

1 stk

Salatblanding

1 g

Tomat

etter behov

Oregano, tørket

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Smør* (steg 5)

1 stk

Sukker* (steg 5)

¼ ts

Egg* (steg 3)

Salt* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier961.9401 kcal
Energi (kj)4024.7571 kj
Fett24.277 g
Mettet fett9.1 g
Karbohydrater131.2497 g
Sukker32.6 g
Protein53.4072 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm store biter.

2

Tilsett tortiglietti og en stor klype salt* og kok i 10-12 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen. Drypp over en skvett olivenolje*.

3

Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk], panko, middelhavsdrøm og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Fukt hendene dine, ta en skjefull av blandingen og form til små kjøttboller. Sett til side på en tallerken. Du får ca. 5 kjøttboller per pers.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttboller i 10-12 min, eller til gjennomstekt. Sett til side. VIKTIG: Kjøttdeigen er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

5

Varm opp stekepannen igjen og stek hvitløk i 1 min. Tilsett hakkede tomater, rødvinssaft, oregano og sukker* [1/2 tsk | 1 tsk]. Småkok i 2-3 min. Rør inn en klatt smør*. Tilsett kjøttboller og stek i 2-3 min, til gjennomvarme. Smak til med salt* og pepper*.

6

Bland salat, tomat og balsamico [½ pakke, 2P] i en skål. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*. Fordel pasta i dype tallerkener. Topp med kjøttboller, tomatsaus og revet ost, med tomatsalat på siden.