HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKokos Og Bønnegryte
topBanner
Kokos- og bønnegryte

Kokos- og bønnegryte

med ris, ananas- og avokadosalsa

Tags:RaskVegetar
Allergener:SulfitterEggSennepNøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(InneholderSulfitter)

2 stk

Hvitløk

½ stk

Løk

1 stk

Rød paprika

½ pakke

Kidneybønner

½ boks

Tomatpure

200 ml

Kokosmelk

10 g

Sriracha

1 pose

Koriander

½ stk

Chili

50 g

Ananas

1 stk

Avokado

4 g

Jorda Rundt

(InneholderEgg, Sennep)

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

2 ss

Vann* (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier765.1998 kcal
Energi (kj)3201.5962 kj
Fett34.0119 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater86.1814 g
Sukker19.2 g
Protein16.2758 g
Natrium67.9 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett Ay Cajun-ba og stek i 30 sek, inntil velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør rundt og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Finhakk løk. Skjær paprika i 2 cm store stykker. Finhakk eller press hvitløk. Skyll kidneybønner [½ stk, 2P] under kaldt vann* i en sil. Varm opp en kjele til middels høy varme og rist cashewnøtter i 2-3 min, eller inntil gylne.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i samme kjele på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og paprika i 2-3 min. Tilsett Jorden rundt og stek i 1 min. Senk til middels varme og tilsett kidneybønner, tomatpuré, sriracha [½ stk, 2P], vann* [2 ss | 4 ss] og kokosmelk. La simre i 5-7 min. Smak til med salt* og pepper*.

4

Skrell ananas og skjær i 1 cm terninger. Del avokado i to, fjern stein, grav innmat ut med en skje og skjær i 1 cm terninger. Grovhakk koriander. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.

5

Bland ananas, avokado, koriander, chili, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. 

6

Fordel ris og bønnegryte i dype tallerkener. Topp med ananas- og avokadosalsa og cashewnøtter.