Kokos- og bønnegryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokos- og bønnegryte

Kokos- og bønnegryte

med ris, ananas- og avokadosalsa

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

2 stk

Hvitløk

½ stk

Løk

1 stk

Paprika

½ pakke

Kidneybønner

½ boks

Tomatpure

200 ml

Kokosmelk

10 g

Sriracha

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

50 g

Ananas

1 stk

Avokado

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder Egg, Sennep)

20 g

Cashewnøtter

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

2 ss

Vann (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier765 kcal
Energi (kj)3202 kj
Fett34.01 g
Mettet fett19.2 g
Karbohydrater86.18 g
Sukker19.2 g
Protein16.28 g
Natrium67.9 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Varm opp en skvett olivenolje* i en mellomstor kjele på middels høy varme. Tilsett Ay Cajun-ba og stek i 30 sek, inntil velduftende. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/4 ts | 1/2 ts], rør rundt og la simre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

Forbered råvarer
2

Finhakk løk. Skjær paprika i 2 cm store stykker. Finhakk eller press hvitløk. Skyll kidneybønner [½ stk, 2P] under kaldt vann* i en sil. Varm opp en kjele til middels høy varme og rist cashewnøtter i 2-3 min, eller inntil gylne.

Lag gryterett
3

Varm opp en skvett olivenolje* i samme kjele på middels høy varme. Stek løk, hvitløk og paprika i 2-3 min. Tilsett Jorden rundt og stek i 1 min. Senk til middels varme og tilsett kidneybønner, tomatpuré, sriracha [½ stk, 2P], vann* [2 ss | 4 ss] og kokosmelk. La simre i 5-7 min. Smak til med salt* og pepper*.

Forbered frukt og grønt
4

Skrell ananas og skjær i 1 cm terninger. Del avokado i to, fjern stein, grav innmat ut med en skje og skjær i 1 cm terninger. Grovhakk koriander. Fjern frø fra chili [½ stk, 2P] og finhakk. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili hvis du ikke liker sterk mat.

Lag ananas- og avokadosalsa
5

Bland ananas, avokado, koriander, chili, en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper* i en bolle. 

Servér
6

Fordel ris og bønnegryte i dype tallerkener. Topp med ananas- og avokadosalsa og cashewnøtter.