Donburi er en japansk matrett som består av en skål med ris med ulike toppinger. Vår versjon lages med luftig jasminris blandet med smør og pak choi, som toppes med vegetardeig stekt med løk og asiatisk woksaus. En herlig slaw av gulrot og kålrabi blandet med sesammajones utgjør det perfekte tilbehøret. Til slutt drysser vi over chiliflak for å gi retten et lite ekstra kick.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
160 g
Vegetardeig
(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)
150 g
Jasminris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Pak choi
1 stk
Løk
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
1 stk
Gulrot
½ stk
Kålrabi, hvit
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)
½ g
Chiliflak
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
1 ss
Smør (steg 5)
2 ss
Vann (steg 5)
Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].
Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.
Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tynne staver.
Finhakk løk.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek vegetardeig, løk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 4-5 min, til lett brunet.
I mellomtiden, bland sesammajones, vann [2 ss | 4 ss], hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.
Vend kålrot og gulrot i dressingen rett før servering.
Grovhakk pak choi.
Tilsett asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen, og rør om i 30 sek.
Tilsett pak choi og smør [1 ss | 2 ss] i kjelen med ferdigkokt ris rett før servering.
Anrett ris i skåler, og topp med slaw og vegetardeig.
Dryss over med chiliflak.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.