Japansk donburibowl og vegetardeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk donburibowl og vegetardeig

Japansk donburibowl og vegetardeig

med pak choi-ris og sesammajones

Donburi er en japansk matrett som består av en skål med ris med ulike toppinger. Vår versjon lages med luftig jasminris blandet med smør og pak choi, som toppes med vegetardeig stekt med løk og asiatisk woksaus. En herlig slaw av gulrot og kålrabi blandet med sesammajones utgjør det perfekte tilbehøret. Til slutt drysser vi over chiliflak for å gi retten et lite ekstra kick.

Tags:
Plantebasert
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Sulfitter
Hvete
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

150 g

Jasminris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Pak choi

1 stk

Løk

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Gulrot

½ stk

Kålrabi, hvit

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder Gluten, Sesam, Soya, Hvete)

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

1 ss

Smør (steg 5)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier772 kcal
Energi (kj)3230 kj
Fett34.4 g
Mettet fett7.2 g
Karbohydrater86.7 g
Sukker20 g
Protein23.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk [1/2 fedd, 2P].

Skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller, og finhakk den siste biten.

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 1/2 cm tynne staver.

Finhakk løk.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig, løk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i 4-5 min, til lett brunet.

Bland slaw
4

I mellomtiden, bland sesammajones, vann [2 ss | 4 ss], hvitløk, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en mellomstor skål.

Vend kålrot og gulrot i dressingen rett før servering.

Grovhakk pak choi.

Tilsett saus
5

Tilsett asiatisk woksaus og vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen, og rør om i 30 sek.

Tilsett pak choi og smør [1 ss | 2 ss] i kjelen med ferdigkokt ris rett før servering.

Server
6

Anrett ris i skåler, og topp med slaw og vegetardeig.

Dryss over med chiliflak.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.