2 stk
Tomat
250 g
Kjøttdeig
25 g
Majones
(InneholderEgg, Sennep)1 stk
Rødløk
30 g
Grønn pesto
(InneholderMelk, Sulfitter)40 g
Finrevet ost
(InneholderEgg, Melk)30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)1 stk
Hvitløk
60 g
Salatblanding
2 stk
Stenovnsbakt baguette
(InneholderGluten, HveteKan inneholdeSesam)1 stk
Egg (steg 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). Skjær tomat i små terninger. Finhakk halvdelen av rødløk, og skjær resten i tynne halve skiver. Press eller finhakk hvitløk.
Bland kjøttdeig, egg* [1 stk | 2 stk] og panko med en stor klype salt i en bolle. Form kjøttdeig til burgerbiffer (2 pr. person).
Bland hakket rødløk, tomat, hvitløk og en skvett olivenolje* i en bolle. Krydre med salt* og pepper*. Bland pesto [½ pakke, 2P] med majones i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek biffene sammen med resterende rødløk i 2-3 min på hver side. Dryss revet ost over biffene når det er 1 min igjen av steketiden. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.
Skjær brødet i fire deler og deretter hver del på langs. Varm i ovnen i 5-6 min. Smør med pestomajones. Topp med biffer, tomatsalsa og salatmix.
Servér baguettene med resterende tomatsalsa og salatmix.