Italiensk kjøttbollesandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kjøttbollesandwich

Italiensk kjøttbollesandwich

med basilikumdressing og ostebakte poteter

I dag skal vi lage en italiensk-inspirert sandwich med masse smak og farge. Vi bygger sandwichen med kjøttkaker, tomatsalsa med rødløk og hvitløk, grønn salat og en kremet basilikumdressing. Kjøttkakene får en ekstra god smak av finrevet ost som smelter ned i det møre kjøttet.

Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Middelhavsdrøm

100 g

Revet gouda

(Inneholder Melk)

1 stk

Rødløk

15 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

125 g

Cherrytomater

20 g

Ruccola

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

150 ml

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Basilikum

1 stk

Hvitløk

500 g

Poteter

20 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

½ ts

Sukker (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1365 kcal
Energi (kj)5711 kj
Fett66 g
Mettet fett28.1 g
Karbohydrater130.9 g
Sukker18.3 g
Protein63.3 g
Natrium82.8 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak potetbåter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i båter.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mør. 

Karamellisér rødløk
2

Skjær rødløk i tynne skiver. 

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels varme. 

Stek løk i 5-6 min, eller til mykt. 

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt. Stek videre i 3-5 min, eller til mørkt og karamellisert. Fjern fra varmen.

Lag kjøttkaker
3

Mens løken steker, bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], panko, Middelhavsdrøm og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Fukt hendene og form farsen til små kjøttkaker (3 per person). 

Overfør til et nytt stekebrett med bakepapir.

Når potetene har 12 min igjen, sett kjøttkakene i ovnen. Bak i 10-12 min, eller til brunet og gjennomstekt.

VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
4

Skyll ruccola [1/2 pakke, 2P].

Del cherrytomater i to. 

Finhakk basilikum.

Finhakk eller press hvitløk. 

Bland yoghurt, aioli, hvitløk, basilikum, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en skål.

Varm baguette
5

Når potetbåtene og kjøttkakene har ca. 5 min igjen, legg baguette direkte på en rist.

Strø finrevet ost over potetbåtene. 

Strø gouda over kjøttkakene.

Ovnsbak i 4-5 min, eller til osten har smeltet og baguette gjennomvarm.

Servér
6

Skjær baguette og smør på basilikumdressing. 

Legg på kjøttkaker og topp med løk, ruccola og cherrytomater. Krydre med en klype salt og pepper. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig. 

Server potetbåter på siden med resterende basilikumdressing.