Italiensk kjøttbollesandwich
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kjøttbollesandwich

Italiensk kjøttbollesandwich

med frisk tomatsalsa og kremet pestodressing

I dag skal vi lage en italiensk-inspirert sandwich med masse smak og farge. Vi bygger sandwichen med kjøttboller, tomatsalsa med rødløk og hvitløk, grønn salat og en kremet pestodressing. Kjøttbollene får en ekstra god smak av finrevet ost som smelter ned i det møre kjøttet.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Egg
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tomat

250 g

Kjøttdeig av storfe

50 g

Kremet pestodressing

1 stk

Rødløk

40 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Hvitløk

60 g

Salatblanding

2 stk

Stenovnsbakt baguette

(Inneholder Gluten, Hvete Kan inneholde Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier963 kcal
Energi (kj)4029 kj
Fett49.4 g
Mettet fett15.2 g
Karbohydrater81.1 g
Sukker21 g
Protein47.7 g
Natrium50 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skjær tomat i små terninger.

Finhakk halvparten av rødløk, og skjær resten i tynne, halve skiver.

Press eller finhakk hvitløk.

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Bland kjøttdeig
2

Bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk] og panko med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Form kjøttdeigblandingen til 3 stk. kjøttboller per person.

Bland tomatsalsa
3

Bland finhakket rødløk, tomat, hvitløk og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.

Stek kjøttboller
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttboller med resterende rødløk i 2-3 min på hver side.

Strø over finrevet ost når det er 1 min igjen av steketiden.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når den uten antydninger av rødt.

Varm baguette
5

Halver baguetter og skjær i to.

Varm i ovnen i 5-6 min, med skjæresiden opp.

Server
6

Smør baguetter med pestodressing.

Topp med kjøttboller, tomatsalsa og salat. 

Server resterende tomatsalsa og resterende salat på siden.