500 g
Poteter
½ stk
Rødløk
250 g
Kjøttdeig
30 g
Panko paneringsmel
(InneholderGluten, Hvete)100 g
Gresk salatost
1 stk
Bifftomat
60 g
Grønn pesto
(InneholderMelk, Sulfitter)1 stk
Grønn tomat
1 pose
Basilikum
1 stk
Egg (steg 2)
etter behov
Smør (steg 5)
Kok opp en gryte med lettsaltet vann*. Skjær poteter i to (uskrellet). Kok i 20-25 min på middels høy varme.
Finhakk rødløk [1/2 stk, 2P]. Bland salatost [1/2 pakke, 2P.], kjøttdeig, panko, egg* [1 stk | 2 stk] og rødløk [1 ss | 2 ss] med en klype salt* og pepper* i en bolle.
Form kjøttdeig til hakkebiffer (1 pr. person). Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek hakkebiffer i 5-6 min på hver side, eller til de er gjennomstekte. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Skjær tomat i tynne skiver. Fordel på en tallerken. Drypp over med pesto og krydre med salt* og pepper*. Topp med basilikumblad og rødløk [1 ss | 2 ss].
Finhakk resterende basilikum. Hell vann fra i gryten med poteter, og tilsett en klatt smør* og basilikum (spar litt til anretning). Mos grovt med potetmoser eller gaffel, og krydre med salt* og pepper*.
Anrett hakkebiff, potetmos og tomatsalat på tallerkener. Topp med resterende basilikum.