HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGresk Inspirert Taco
topBanner
Gresk-inspirert taco

Gresk-inspirert taco

med krydret kjøttdeig og kalamataoliven

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, for vi skal lage gresk-inspirert taco med kjøttdeig og oliven! Vi steker kjøttdeig og kalamataoliven, som raskt får en herlig smak av middelhavet med krydderblandingen vår, Middelhavsdrøm. Vi bygger hver taco med kjøttdeig, kål, rødløk, tomat og en kjølende hvitløksyoghurt!

Tags:One PanRask
Allergener:melkgluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

250 g

Kjøttdeig

40 g

Kalamataoliven

75 g

Yoghurt

(Inneholdermelk)

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kjøttbuljong

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholdergluten)

150 g

Strimlet salat (kål, endivie, gulrot)

½ stk

Hvitløk

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier751.96 kcal
Energi (kj)3146.2007 kj
Fett35.6665 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater68.8198 g
Sukker18.3 g
Protein39.666 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk tomat. Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Grovhakk oliven.

2

Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

3

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en liten skål. TIPS: Bruk mindre hvitløk hvis ikke alle liker det.

4

Hvis du bruker mikrobøgleovn, varm tortillabrød i 30 - 60 sekunder. Hvis du bruker ovnen, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min, til gjennomvarme. 

5

Rør inn Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, oliven og en skvett vann* i stekepannen med brunet kjøttdeig. Stek i 1 min, og smak til med en stor klype salt* og pepper*.

6

Sett frem alle ingredienser på bordet. Bygg hver taco med tortilla, strimlet salat, kjøttdeig, tomat og løk. Drypp over noen klatter hvitløksyoghurt.