topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gresk-inspirert taco

Gresk-inspirert taco

med krydret kjøttdeig og kalamataoliven

I dag går den kulinariske reisen til Hellas, for vi skal lage gresk-inspirert taco med kjøttdeig og oliven! Vi steker kjøttdeig og kalamataoliven, som raskt får en herlig smak av middelhavet med krydderblandingen vår, Middelhavsdrøm. Vi bygger hver taco med kjøttdeig, kål, rødløk, tomat og en kjølende hvitløksyoghurt!

Tags:
Rask
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

40 g

Kalamataoliven

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kjøttbuljong

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)

(Kan inneholde Selleri)

½ stk

Hvitløk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier752 kcal
Energi (kj)3146 kj
Fett35.7 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater68.8 g
Sukker18.3 g
Protein39.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft). Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Grovhakk tomat. Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Grovhakk oliven.

Stek kjøttdeig
2

Varm en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 4-5 min, til brunet. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Bland hvitløksyoghurt
3

Bland yoghurt, hvitløk og en klype salt* og pepper* i en liten skål. TIPS: Bruk mindre hvitløk hvis ikke alle liker det.

Varm tortillabrød
4

Hvis du bruker mikrobøgleovn, varm tortillabrød i 30 - 60 sekunder. Hvis du bruker ovnen, pakk tortillabrød inn i folie og varm i 4-5 min, til gjennomvarme. 

Krydre kjøttdeig
5

Rør inn Middelhavsdrøm, kjøttbuljong, oliven og en skvett vann* i stekepannen med brunet kjøttdeig. Stek i 1 min, og smak til med en stor klype salt* og pepper*.

Server
6

Sett frem alle ingredienser på bordet. Bygg hver taco med tortilla, strimlet salat, kjøttdeig, tomat og løk. Drypp over noen klatter hvitløksyoghurt.