Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
2 stk
Hvitløk
1 stk
Paprika
1 stk
Salat
1 stk
Sitron
1 pose
Bladpersille
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløk
250 g
Halloumi
(Inneholder Melk)
75 ml
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ g
Oregano, tørket
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ss
Vann* (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i to på langs.
Overfør til et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og oregano [1/2 pakke, 2P]. Drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gyllen.
Når potetene har 10 min igjen, legg halvparten av hvitløk på stekebrettet med potetene.
I mellomtiden, del sitron i to.
Finhakk eller press resterende hvitløk.
Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Bland vann [1 ss | 2 ss], olivenolje [1 ss | 2 ss], hvitløk, sitronsaft [1 ss | 2 ss], sukker [1 ts | 2 ts] og en klype salt i en liten skål. Rør inn rødløk.
Skjær paprika i 1/2 cm strimler.
Del cherrytomater i to.
Grovhakk salat.
Finhakk persille.
Bland grønnsaker og persille i en stor skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Skjær halloumi på skrått i tynne skiver (3 stk. per person).
Når potetene har 5 min igjen, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek halloumi i 2-3 min på hver side, eller til gyllenbrun.
Når potetene er ferdig, hell sitron- og hvitløksdressing på stekebrettet og bland godt.
Når potetene er litt avkjølt, bland med salaten.
Klem bakt hvitløk ut av skallet og mos med en gaffel. Bland med yoghurt i en liten skål. Krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Anrett salat i dype tallerkener.
Topp med halloumi og hvitløksyoghurt.