Fransk hakkebiff og karamellisert løk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk hakkebiff og karamellisert løk

Fransk hakkebiff og karamellisert løk

med sjalottløksalat og estragonaioli

Hakkebiff med stekt løk er en ekte husmannsklassiker. Vi har gitt retten en fransk vri, og serverer hakkebiffer toppet med karamellisert løk og hjemmelagde fries. Som tilbehør lager vi en luksussalat med pære, ristede valnøtter og syltet sjalottløk. Retten blir fullkommen med en klatt kremet aioli med fersk estragon.

Allergener:
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sennep
Egg
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

250 g

Kjøttdeig av storfe

25 g

Brødrasp

(Inneholder Gluten, Hvete)

1 stk

Løk

12 ml

Balsamico

(Inneholder Sulfitter)

80 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pose

Estragon

60 g

Salatblanding

½ stk

Sitron

1 stk

Sjalottløk

20 g

Valnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)

1 stk

Pære

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

2 ss

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 3)

1 stk

Egg (steg 4)

½ ts

Salt (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1023 kcal
Energi (kj)4282 kj
Fett63.4 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater74.1 g
Sukker16 g
Protein38.4 g
Natrium152.4 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.

Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Sylt sjalottløk
2

Skjær sjalottløk i tynne skiver.

Halver sitron [1/2 stk, 2P].

Press sitronsaft i en liten skål. Bland inn sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk. Vend sjalottløk i laken og sett til side.

Hell av laken før servering

Karamelliser løk
3

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Grovhakk valnøtter.

Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og velduftende. Legg til side i en skål.

Skjær løk i tynne skiver.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels varme. Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.

Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.

Stek hakkebiff
4

I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Form hakkebiffer (1 per person) med fuktige hender.

Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.

Stek biffer i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt.

VIKTIG: Biffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

Finhakk estragon.

Bland estragon og aioli i en liten skål.

Skyll salatblanding.

Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Bland pære, salatblanding, syltet sjalottløk, valnøtter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.

Server
6

Anrett fries, salat og hakkebiffer på tallerkener.

Topp biff med karamellisert løk.

Server med en klatt estragonaioli.