Hakkebiff med stekt løk er en ekte husmannsklassiker. Vi har gitt retten en fransk vri, og serverer hakkebiffer toppet med karamellisert løk og hjemmelagde fries. Som tilbehør lager vi en luksussalat med pære, ristede valnøtter og syltet sjalottløk. Retten blir fullkommen med en klatt kremet aioli med fersk estragon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
250 g
Kjøttdeig av storfe
25 g
Brødrasp
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 stk
Løk
12 ml
Balsamico
(Inneholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Inneholder Sennep, Egg)
1 pose
Estragon
60 g
Salatblanding
½ stk
Sitron
1 stk
Sjalottløk
20 g
Valnøtter
(Inneholder Nøtter Kan inneholde Sesam, Peanøtter)
1 stk
Pære
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
2 ss
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
½ ts
Sukker (steg 3)
1 stk
Egg (steg 4)
½ ts
Salt (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Skjær sjalottløk i tynne skiver.
Halver sitron [1/2 stk, 2P].
Press sitronsaft i en liten skål. Bland inn sukker [1/2 ts | 1 ts], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og sjalottløk. Vend sjalottløk i laken og sett til side.
Hell av laken før servering
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Grovhakk valnøtter.
Rist valnøtter i 3-4 min, eller til gylne og velduftende. Legg til side i en skål.
Skjær løk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels varme. Stek løk i 5-6 min, eller til myknet.
Tilsett balsamico, vann [2 ss | 4 ss], sukker [1/2 ts | 1 ts] og salt [1/4 ts | 1/2 ts]. Stek videre i 3-5 min, eller til karamellisert.
I mellomtiden, bland kjøttdeig, egg [1 stk | 2 stk], brødrasp og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.
Form hakkebiffer (1 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en ny stekepanne på middels høy varme.
Stek biffer i 4-5 min på hver side, eller til gjennomstekt.
VIKTIG: Biffene er ferdige når de er uten antydninger av rødt.
Finhakk estragon.
Bland estragon og aioli i en liten skål.
Skyll salatblanding.
Halver pære, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Bland pære, salatblanding, syltet sjalottløk, valnøtter, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor skål.
Anrett fries, salat og hakkebiffer på tallerkener.
Topp biff med karamellisert løk.
Server med en klatt estragonaioli.